Nyt arvioidaan pyöräliikennettä – Kangasala ja Tampere saivat yhteisen hankeavustuksen

Tampereen ja Kangasalan kaupungit ovat saaneet yhteisen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämän tieliikenneturvallisuuden hankeavustuksen. Rahoitus myönnettiin uuden tieliikennelain mukaisten pyöräliikenteen ratkaisujen turvallisuusvaikutusten arviointiin.

Kesällä 2020 voimaan astunut tieliikennelaki mahdollistaa pyöräliikenteelle uudentyyppisiä toteutuksia, kuten kaksisuuntaiset pyöräilyjärjestelyt yksisuuntaisilla kaduilla ja pyöräkadut. Uusien ratkaisujen vaikutuksia kulkutapoihin ja turvallisuuteen arvioidaan videokuvauksilla ja älykkääseen hahmontunnistamiseen perustuvalla menetelmällä. Analyysia täydennetään kadunvarsihaastatteluilla.

Molemmissa kaupungissa on jo alustavasti valittu arvioitavat pyöräliikennekohteet. Tampereella arvioitavina kohteina ovat kaksisuuntaiset pyöräliikenteen järjestelyt ja pyöräkatu- tai yhteiskaturatkaisu, ja Kangasalla arvioidaan pyöräilijän tienylityspaikkaa ja kylätieratkaisua.

Traficom myönsi alueellisiin ja paikallisiin tieliikenteen turvallisuutta koskeviin kehittämishankkeisiin, kokeiluihin ja tutkimukseen yhteensä noin 200 000 euroa, josta Tampereen ja Kangasalan osuus on 21 450 euroa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut