Torstaina Yle Teema esittää elokuvan, jota on kuvattu suurilta osin Pirkanmaalla – nyt kaivataan tietoa tarkemmista kuvauspaikoista

Torstaina Yle Teema esittää historiallisen elokuvan Mommilan veriteot vuodelta 1973. Elokuvan tuotantoon Pirkanmaa liittyy hyvin vahvasti: elokuvaa on kuvattu muun muassa Siurossa, Pinsiössä ja Suoniemellä.

Elokuvan tuotantoon liittyen Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tutkija Juha Seitajärvi etsii nyt sosiaalisessa mediassa tarkempia tietoja elokuvan tarkoista kuvauspaikoista.

Esillä on ollut esimerkiksi kohtaus, jossa sikaa teurastetaan. Sitä on kuvattu pihapiirissä, jonka tarkaksi osoitteeksi on epäilty esimerkiksi Sastamalan Kairilantietä tai Nokian Siurossa Vesitiellä sijaitsevaa pihapiiriä.

– Elonetin tiedonkeruussa etsimme kansallisfilmografiaa täydentäviä kuvauspaikkatietoja ja esiintyjätietoja, Seitajärvi kertoo.

Mommilan veriteot perustuu tositapahtumiin marraskuussa 1917. Tuolloin Lammin kuntaan kuuluneen Mommilan asemakylän maantiellä tapahtui välikohtaus, jossa sai surmansa maanviljeysneuvos Alfred Kordelin. Kordelin oli tuolloin yksi maan rikkaimmista miehistä ja Suomen suurin yksityinen maanomistaja. Hän omisti muun muassa Mommilassa ja Jokioisilla sijainneet kartanot.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut