Tsekkifirma ostaa tamperelaisen lemmikkituoteyrityksen – Rakentaa 7–8 miljoonan tehtaan Ikaalisiin

Tsekkiläinen lemmikkieläintuoteyritys Vafo Group ostaa tamperelaisen Prima Pet Premium Oy:n ja investoi Ikaalisiin 7–8 miljoonan euron lemmikkien kuivaruokatehtaan

Tehdasinvestointi Ikaalisiin lisää merkittävästi kotimaassa valmistetun kuivaruoan tarjontaa päivittäistavarakaupassa. Tehdas työllistää 20–25 henkilöä.

Yhteistyö Prima Pet Premiumin ja Vafon välillä on jatkunut jo yli 15 vuotta. Vafo Group on tsekkiläinen perheyhtiö, jonka liikevaihto on noin 250 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on useita omia tehtaita ja toimipisteet kuudessa maassa ympäri Euroopan sekä vientiä yli 75 maahan. Vafon omistajan Pavel Bouškan mukaan yrityskauppa Prima Pet Premiumin kanssa oli pitkälle yhteistyölle luonnollinen jatkumo.

– Syitä yrityskauppaan on monta. Tärkeimpinä näen Prima Pet Premiumin loistavan ja osaavan tiimin. Jaamme yhdessä saman intohimon lemmikkejä kohtaan ja näemme investoinnin Ikaalisissa suurena mahdollisuutena. Uskon vahvasti, että yhdistämällä teknisen tietotaitomme ja Prima Pet Premiumin paikallistuntemuksen, tästä tehdasprojektista tulee menestyksekäs. On myös ilo saada toimitusjohtaja Petri Tiitola ja operatiivinen johtaja Timo Pärssinen osaksi konsernimme liiketoiminnan suunnittelua ja johtamista! kertoo Bouška tiedotteessa.

Prima Pet Premiumin perustaja, toimitusjohtaja Petri Tiitola näkee kotimarkkinan kasvun lisäksi sijainnin tuomaa nostetta myös muissa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Operatiivisen johtajan Timo Pärssisen mukaan lyhyemmät logistiset ketjut tukevat hyvin kuluttajien kiinnostusta paikalliseen ruoantuotantoon ja sen pienempiin ilmastovaikutuksiin.

– Tulemme käyttämään kuivaruoan valmistuksessa mahdollisimman laajasti kotimaista lihaa, kalaa, kanaa ja kauraa sekä marjoja. Näiden saannin näkökulmasta Ikaalinen on loistavalla paikalla. Aloitamme neuvottelut raaka-ainetoimittajien kanssa jo tehtaan rakennusvaiheessa. Tällaisia hyviä uutisia kelpaa nyt kertoa niin yhteistyökumppaneille kuin lemmikkien omistajillekin, Pärssinen kommentoi tiedotteessa.

Kuivaruokatehdas työllistää Suomessa täyteen vauhtiin päästessään välillisesti noin 50 henkeä ja nousee näin Ikaalisten viiden suurimman työllistäjän joukkoon.

Hankesuunnittelu alkoi vuonna 2020 ja ensimmäiset tuotantolinjat käynnistyvät suunnitelmien mukaan vuoden 2022 aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut