Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen matkailuvuosi 2020 yllätyksettömästi miinusmerkkinen – Koko vuoden yöpymiset laskivat 37 prosenttia

Matkailu-, tapahtuma- ja kongressialan vaikea vuosi 2020 päättyi Tampereen seudulla monin paikoin miinusmerkkisesti. Lopulta koko vuoden yöpymiset laskivat Tampereella edellisvuodesta koronapandemian vuoksi 37,3 prosenttia. Koko Suomessa yöpymiset laskivat vuositasolla 38 prosenttia.

Tampereella kirjattiin vuonna 2020 yhteensä noin 741 000 yöpymistä (-37 prosenttia). Näistä kotimaisia oli 683 000 (-32 prosenttia) ja ulkomaisia 58 371 (-67 prosenttia). Lisäksi matkailijan keskimääräinen viipymä Tampereella pysyi lähes samana.

Epidemiasta huolimatta Tampereella järjestettiin viime vuonna 22 kansainvälistä kongressia, joista 14 toteutettiin kokonaan virtuaalisina. Tieteellisistä kongresseista kahdeksan siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

Vielä vuoden alussa majoitusluvut näyttivät lupaavilta. Esimerkiksi tammikuussa kotimaiset yöpymiset lisääntyivät edellisvuoden samaan ajankohtaan verraten 24 prosenttia. Poikkeusvuoden valopilkku oli myös Tampereen seudulla kotimaanmatkailijat liikkeelle saanut kesä. Koko kesän matkailutulo seudulla oli matkailutulo 100 miljoonaa.

– Tampereen luvut ovat laskeneet, mutta markkinaosuus on säilynyt ja viipymä pysynyt samanlaisena, kiitos kotimaisten matkailijoiden. Tampereen tarjontaan tutustuttiin myös lähialueilta ja se näkyy muun muassa visittampere.fi -sivuston luetuimmissa artikkeleissa sekä sivuston heinäkuisessa kävijäennätyksessä. Tampereen ja seudun yritykset ovat valmistautuneet hyvin tehneet paljon töitä turvallisuuden eteen sekä kehittäneet toimintaansa talvilomasesonkia ajatellen, kertoo Visit Tampereen markkinointi- ja kumppanuusjohtaja Noora Heino tiedotteessa.