Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Myös Ilveksen toinen suurlupaus vaihtaa maisemaa tammikuun siirtoikkunassa – Maksim Stjopin siirtyy Tanskaan

Myös toinen Ilveksen alle 20-vuotias suurlupaus vaihtaa maisemaa tammikuun siirtoikkunan aikana. Hän on laitahyökkääjä Maksim Stjopin, jonka otteista saatiin esimakua viime kaudella. Ilveksen kakkosjoukkueen riveissä mies teki ottelussa PIF:iä vastaan maalin, joka sai alkunsa kun mies käänsi tilanteen keskiympyrässä joukkueelleen ja lähti siitä yksi kerrallaan ohittelemaan vastustajia pallon kanssa. Lopulta Stjopin viimeisteli maalivahdin längeistä.

Kauden viimeisessä matsissa 17-vuotias Stjopin pääsi pelaamaan ensimmäisen kokonaisen liigaottelunsa ja laittoi samantien pallon kaksi kertaa Hongan verkkoon. Maalit olivat tyylikkäitä: ensimmäinen voimalla läheltä maalin kattoon ja toinen taas sijoitus oikea-aikaisen läpisyötön seurauksena syntyneestä läpiajotilanteesta.

Uusi seura on tanskalainen Nordsjaelland, joka on ollut Stjopinista kiinnostunut jo pitkään.

– Aivan huippua saada sopimus, tästä olen unelmoinutkin. Kaikki tapahtui aika nopeasti, nelisen viikkoa sitten kuulin heidän olevan minusta kiinnostunut. Seuraavaksi kerrottiin, että he ovat todella kovasti kiinnostuneita. Siinä kohtaa aloin miettimään, että olisikohan siirto mahdollinen, Stjopin pohtii seuran tiedotteessa.

Vanhempien kanssa asia herätti paljon keskustelua.

– Kyllähän sitä ensin mietti, että onko liian aikaista lähteä ulkomaille. Toisaalta ei tällaista mahdollisuutta kannata jättää käyttämättä. Vanhemmatkin ensin kehottivat jäämään Suomeen, mutta lopulta päädyttiin tähän ratkaisuun. Pari vuotta sitten oli jo ensimmäinen mahdollisuus siirtyä ulkomaille, mutta silloin en ollut vielä valmis muuttamaan pois kotoa.

– Olin mielestäni valmis nappaamaan paikan Ilveksen avauksessa ensi kaudella, nyt sitten täytyy yrittää tehdä se sama Tanskassa. Sen verran olen heidän pelejään nyt katsonut, että aika hyökkäysvoittoista ja nopeaa peliä pelaavat. Sehän sopii minulle. Heillä on melko nuori joukkue, ovat vähän sellainen Tanskan Ilves.

Hyökkääjä ei ole pitänyt kynttiläänsä vakan alla, vaan on kertonut miettivänsä maalinteon lisäksi myös tuuletuksia.

– No joo, kyllähän niitä tuuletuksia tulee aina välillä mietittyä. Harjoituksissa aina välillä olen muille näyttänyt, että minkälaisen tuuletuksen teen seuraavassa pelissä. Jonkin verran sellaista pientä kuittailua sieltä on tullut.

– Iso kiitos Ilvekselle. Olen kehittynyt täällä erittäin paljon ja olen tykännyt pelata Ilveksessä. Nyt pääsen taas askeleen lähemmäksi unelmaani, sillä tavoitteenani on päästä Italian tai Saksan pääsarjaan. Nyt täytyy jatkaa työntekoa sekä saada hyviä kausia alle Tanskassa sekä nuorisomaajoukkueissa.