Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SPR:n vapaaehtoiset avustavat jo koronarokotuksissa Vantaalla – liki 30 kuntaa on pyytänyt järjestöltä apua

Jo lähes 30 kuntaa on pyytänyt Suomen Punaisen Ristin (SPR) apua koronarokotuksissa. Järjestö tiedottaakin, että sillä on valmius auttaa rokotuksissa koko Suomessa.

Koronarokotuksissa avustaviin tehtäviin koulutetut vapaaehtoiset ovat jo tukena Vantaalla. He neuvovat ja ohjaavat rokotettavaksi tulevia.

Ensiaputaitoiset vapaaehtoiset myös auttavat rokotteen saaneiden jälkitarkkailussa.

SPR:n mukaan vapaaehtoiset auttavat erityisesti ruuhkahuippujen aikana eikä heillä korvata terveysalan ammattilaisten työtä. Kaupungit ovat rekrytoineet ja työllistäneet satoja henkilöitä rokotetyöhön.

– Viranomaiset ovat olleet erittäin tyytyväisiä asiansa osaaviin ja sitoutuneisiin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoiset ovat kiitelleet hyvää ilmapiiriä, työntekijöiden kannustavaa asennetta ja laadukasta ennakkokoulutusta, kertoo SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin ensiaputoiminnan koordinaattori Niina Hirvonen tiedotteessa.

Vantaalla vapaaehtoisia on lähtenyt mukaan noin 80 ja uusia vapaaehtoisia koulutetaan jatkuvasti.

– Tämä on niin antoisaa. Mielelläni auttaisin täällä vaikka joka päivä jos saisin, kertoo tuore vapaaehtoinen Inkeri Metsäpelto.

SPR:n mukaan sadat vapaaehtoiset ovat valmiina auttamaan ympäri Suomea. Halu auttaa motivoi niin vapaaehtoistoiminnan konkareita kuin noviiseja.

Järjestö on valmis tarjoamaan apua lähes 30 kunnassa. Myös uusille vapaaehtoisille on tarvetta.

– Punainen Risti varautuu ja valmistautuu jatkuvasti erilaisia yhteiskunnan kriisitilanteita varten. Uskon, että kun rokotukset pääsevät kunnolla käyntiin, tukitehtäviin tarvitaan apukäsiä, sanoo kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja.

Rokotuksissa avustaminen alkaa suurimmassa osassa kuntia helmikuun ja maaliskuun aikana. Toiminnan aloittaminen eri paikkakunnilla riippuu rokotteiden saatavuudesta.