Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotarikoksista syytettyä miestä kuullaan keskiviikkona käräjäoikeudessa – kiistää kaikki syytteet

Murhia, törkeitä raiskauksia, kannibalismia, ihmisoikeuksien loukkaamista ja niin edelleen. Näistä kaikista vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta 51-vuotiaalle sierraleonelaismiehelle, joka on asunut jo vuosien ajan Tampereella.

Hirmutekojen väitetään syytteen mukaan sijoittuneen Liberian toisen sisällissodan ajalle. Sisällissotaa käytiin vuosina 1999–2003.

Miestä kuullaan keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Mies on kiistänyt kaikki syytteet. Puolustusasianajaja Kaarle Gummeruksen mukaan mies ei ole ollut edes Liberiassa vuoden 2001 jälkeen. Osa haastehakemuksessa luetelluista syytekohdista ajoittuu tuon ajankohdan jälkeiselle ajalle.

Keskusrikospoliisin mukaan mies on asunut Suomessa vuodesta 2008 alkaen. Hänellä on pysyvä oleskelulupa. Suomeen mies päätyi siitä syystä, että häntä kuultiin aikoinaan todistajana sisällissodan tekoja käsitelleessä erikoistuomioistuimessa, ja tämän takia hän päätyi oikeuden suojeluun ja lopulta Suomeen.

KRP alkoi tutkia miehen tekemisiä vuonna 2018. Tuolloin sveitsiläinen kansalaisjärjestö toimitti Suomeen tietoja miehen epäillyistä teoista.

Oikeutta käydään Tampereella kahden viikon ajan. Sen jälkeen prosessi jatkuu Liberiassa, jossa kuullaan kymmeniä todistajia asiakokonaisuuteen liittyen.