Uusi rakennusyhtiö aloittaa Pirkanmaalla – Mangrove rakentaa Kangasalan Lamminrahkaan yli 300 asuntoa

Mangrove rakentaa kokonaisen korttelin eli noin 300 asuntoa Tampereen kupeessa Kangasalla sijaitsevalle Lamminrahkan uudelle alueelle. Hankkeen aloittaminen kasvattaa noin viidenneksellä Mangroven rakenteilla olevien asuntojen määrää.

Viime vuoden lopussa Mangrove-konserniin perustettu Mangrove Rakennuttaja Oy osallistuu Pirkanmaan alueen rakennuttamiseen. Sen toimitusjohtajaksi nimitetyllä Sami Lehdolla on yli 20 vuoden kokemus alueen asuntotuotannosta. Uusi rakennuttajayhtiö mahdollistaa osallistumisen isompiin hanke- ja aluekokonaisuuksiin.

Lamminrahka on Kangasalan historian suurin investointi ja yksi Tampereen seudun merkittävimmistä uusista asuin- ja yritysalueista. Mangrove rakentaa alueelle kokonaisen korttelin, joka käsittää noin 300 asuntoa. Rakennusoikeus on 17 000 kerrosneliömetriä.

Ensimmäiseksi rakennetaan 120 asunnon betonikerrostalo, jonka asuinkerrosala on noin 5 600 neliötä. Lisäksi samaan kortteliin on suunnitteilla puurakenteinen kerrostalo ja rivitalo.

– Tämä on Mangrove-konsernille merkittävä hankekokonaisuus. Se kasvattaa noin 20 prosentilla rakenteilla olevien asuntojemme määrää. Tällä hetkellä meillä on rakenteilla hieman yli 300 asuntoa, ja tänä vuonna rakenteilla olevien asuntojen määrä nousee noin 400 asuntoon, kertoo Mangroven toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Hankkeen suunnittelu on meneillään, ja ensimmäisen kerrostalon rakentaminen käynnistyy arviolta vuoden 2021 lopussa. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sigge Arkkitehdit. Koko Lamminrahkan alueen rakentaminen käsittää useamman rakennusvaiheen, jotka ajoittuvat vuosille 2021–2025.

Mangrove rakentaa myös Ylöjärvelle Siltatien uudelle alueelle 14 asunnon rivitaloyhtiön. Kohteen rakentaminen käynnistyy huhtikuussa 2021, ja se valmistuu arviolta keväällä 2022.

Mangrove Rakennuttaja kokoaa yhteen rakennuttajia, tilaajia ja rakentajia suurempien kortteli- ja aluekokonaisuuksien toteuttamiseksi. Yritys vastaa Mangrove- konsernin rakennuttamisesta ja tekee aktiivista yhteistyötä myös muiden tilaajien, rakennuttajien ja rakentajien kanssa asuntorakentamisessa sekä ARA-tuotannossa että vapaarahoitteisissa hankkeissa.

Rakennuttamiseen keskittyneen yhtiön perustaminen antaa myös mahdollisuuden olla mukana isommissa hankkeissa.

– Puukerrostalojen rakennuttaminen ja kehittäminen tulee olemaan merkittävässä asemassa. Lisäksi olemme mukana useissa tontinluovutuskilpailuissa yhteistyökumppaneidemme kanssa Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla, kertoo tammikuussa Mangrove Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtajaksi nimitetty Sami Lehto.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut