Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eini Vesaniemi on jalkapalloilija ja valmistuva lääkäri – "Seuraava luonteva vaihe on siirtyminen työelämään"

Ilveksen naisten Kansallisen Liigan jalkapallojoukkueen konkariosastoa edustaa pitkään mukana ollut Eini Vesaniemi, 25, joka solmi taannoin jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Vesaniemi oli mukana jo vuonna 2013 ja sen jälkeen pelaaja on kokenut tupsukorvien kanssa pari kautta Ykkösessä sekä vuonna 2015 saavutetun liigahopean.

– Olen pitänyt myös vuoden verran taukoa, sillä halusin keskittyä opiskeluihin siinä vaiheessa, hän kertoo.

Jalkapallo ja opiskelu ovat Vesaniemen mukaan täydentäneet koko ajan hyvin toisiaan.

– Nuorempana ajattelin niin, että katson kaikessa rauhassa mihin rahkeet riittävät jalkapallon osalta. Nyt taas ajattelen niin, että seuraava luonteva vaihe on siirtyminen työelämään, hän sanoo rauhallisesti.

Vesaniemi opiskelee ja tulee valmistumaan lääkäriksi. Maallikon mielessä tietysti käy, minkälaisia ajatuksia lääketieteen opiskelijan mielessä on käynyt korona-aikana joukkueharjoituksissa.

Palloilijan mukaan on ollut selvä asia, että jalkapalloilijat suhtautuvat erilaisiin koronarajoituksiin ja terveyteen liittyviin yksityiskohtiin riittävällä vakavuudella.

– Kaikki ovat olleet hyvin tietoisia siitä, missä mennään.

Vesaniemi on syntyperäinen tamperelainen ja Ilveksen juniorituotannon kasvatti. 25-vuotiaana tilanne on myös se, että hän edustaa joukkueessaan peräti konkariosastoa.

– Joukkueen keski-ikä on meillä hieman yli 20 vuotta. Siihen suhteutettuna voi sanoa, että edustan kokemusta, mutta on liigassa paljon minuakin vanhempia ja kokeneempia pelaajia, hän naurahtaa.

Kohta vuosikymmenen ajan seuran edustusjoukkueessa pelannut Vesaniemi osaa analysoida joukkueen ja sen kehityksen myös hyvin tarkasti. Viime vuodet ovat olleet haastavia, mutta esimerkiksi kauden 2021 osalta on realistista odottaa parempaakin urheilullista tulosta kuin kamppailua sarjapaikasta.

Joukkue vaikuttaisi tässä vaiheessa jo hyvin kilpailukykyiseltä laadultaan.

– Valmennukseen on laitettu satsausta määrätietoisesti ja nyt se osa-alue on aika mukavasti kunnossa. Samaten olosuhteet ovat parantuneet koko ajan. Meiltä on tulossa sarjaan kilpailukykyinen joukkue, joka haastaa varmasti kenet tahansa, Vesaniemi sanoo.