Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yö-yhtye viettää 40-vuotissynttäreitä aivan kuten Olli Lindholm olisi halunnutkin: Ryhmä palaa neljälle kesäkeikalle – solistina kuullaan Suvi Teräsniskaa

– Keikasta on jo lyöty kättä päälle Porin kaupungin kanssa. Olen tästä jo nyt fiiliksissäni. On kuitenkin ihan sama, mitä mä tässä lätisen. Tulevien kolmen vuoden teot ratkaisevat sen, tuleeko keikallemme 40 000 katsojaa vai selvästi vähemmän.

Syyskuussa 2018 Yö-yhtyeen Olli Lindholm suunnitteli jo innolla kesää 2021, jolloin Yö täyttää 40 vuotta. Sen jälkeen kohtalo on puuttunut peliin raskaimmalla mahdollisella tavalla: Lindholmista aika jätti helmikuussa 2019, ja siitä vuotta myöhemmin koronapandemia laittoi kokonaisen musiikkialan tulevaisuuden hämärän peittoon.

Syntymäpäiviä kuitenkin vietetään, kuten Olli olisi halunnutkin. Yö-yhtyeen viimeinen levyttänyt kokoonpano palaa neljälle kesäkeikalle, mikäli korona niin vain sallii.

Solistina kuullaan Suvi Teräsniskaa, naista jonka uraa Lindholm aikanaan auttoi useammassa käänteessä. Olli oli mukana valikoimassa Teräsniskalle biisejä ja laulaja oli mukana useammalla Yön kiertueella taustalaulajana.

– Juhlavuosi, yhteinen historia Suvin kanssa ja yleisön kysyntä vaikuttivat päätökseemme tehdä valikoidut esiintymiset tulevana kesänä, yhtye kommentoi tiedotteessa.

Lisäksi muusikoilla on ollut myös ikävä toisiaan.

– Kyse on rakkaista ihmisistä. Yhteistyö ja soitto sujuvat vaikka emme olekaan enää tiiviisti samassa keikkabussissa ja tee 100 keikkaa vuodessa

Ja kuten asiaan kuuluu, keikat alkavat Porista. 2.7. ryhmä esiintyy Iskelmä Festivaalilla kaupungissa ja seuraavana päivänä 3.7. on luvassa Iskelmä Festivaalin keikka Jämsässä.

15. heinäkuuta ryhmä esiintyy Jyväskylässä Suomipop Festivaalilla ja siitä päivää myöhemmin Oulussa myös Suomipop Festivaalilla.

Uutista päivitetty kello 11.47: Porin keikka järjestetään 2.7. ja Jämsän keikka 3.7.