Pirkanmaan liitto hoputtaa Tampereen ratapihan remontoimiseen – 110 miljoonan remontti toisi muun muassa uuden matkustajalaiturin

Pirkanmaan liitto kiirehtii Tampereen henkilöratapihan investointeja. Riina Haapala
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Pirkanmaan liitto kiirehtii Tampereen henkilöratapihan investointeja.

Väylävirastossa on valmistunut Tampereen henkilöratapihan kehittämisen ratasuunnitelma. Pirkanmaan liitto pitää suunnitelmaa hyvin laadittuna. Antamassaan lausunnossa liitto kiirehtii suunnitelman mukaisten investointien aloittamista.

– Tampereen ratapiha on eurooppalaisella ydinverkkokäytävällä sijaitseva solmupiste, jonka toimivuus vaikuttaa Suomen koko rataverkon käytettävyyteen. Ratapihan ja asemanseudun kehittämishankkeet tulee ehdottomasti sovittaa yhteen, jotta haitat niin paikalliselle kuin valtakunnalliselle liikenteelle voidaan minimoida, perustellaan Pirkanmaan liiton tiedotteessa.

Tampereen henkilöratapihan korjaus- ja uudistusinvestoinnin toteuttamisen valtion rahoituksen kustannusarvio on 110 miljoonaa euroa. Uudistus tulisi toteuttaa vuosina 2021–2026. Pirkanmaan liitto ja päärataryhmä ovat esittäneet sitä kestävän liikenteen hankkeena osana Suomen esitystä EU:n elpymistukipakettiin.

Ratapihahankkeen tavoitteena on muun muassa parantaa Tampereen henkilöratapihan toimivuutta ja matkustajien olosuhteita sekä luoda edellytykset asemakeskuksen kehittämiselle.

Tampereen asemalle rakennetaan muun muassa uusi matkustajalaituri, uusi raide, uusia huoltoraiteita sekä uusitaan tekniikkaa. Samalla uusitaan nykyisten laitureiden pintarakenteet ja rakennetaan laiturikatokset.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut