Ilveksen hyökkääjälupaukselle pitkä sopimus Ranskaan – Naatan Skyttä siirtyy Toulouse FC:n riveihin

Ilveksen Naatan Skyttä pelaa jatkossa Ranskan toisella sarjatasolla Toulouse FC:n riveissä. Toulouse FC
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Ilveksen suurlupaus Naatan Skyttä, 18, siirtyy kuin siirtyykin ulkomaille tämän siirtoikkunan aikana. Skyttä on tehnyt peräti neljän ja puolen vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Toulouse FC:n kanssa.

Skyttää on pidetty suomalaisille jalkapallokentille poikkeuksellisen hyökkäysosaavana pelaajana. Vaikka miehen virallinen pelipaikka on keskikentällä, pelaajaprofiili on nimenomaan hyökkäävä ja mies pystyy pelaamaan erinomaisesti kymppipaikalla siinä missä puhtaana hyökkääjänäkin. Erikoistilanteissa mies on erittäin osaava, ja juoksuvoima, pelottomuus ja yllätysvalmius yksi vastaan yksi-tilanteissa kuuluvat nekin pelaajan erikoisosaamiseen.

Skyttä ehti pelata Veikkausliigassa 29 ottelua ja tehdä niissä yhteensä yhdeksän maalia. Toulouse on kovan luokan haaste, sillä joukkue on tällä hetkellä Ranskan toisella sarjatasolla toisena ja on hyvää vauhtia matkalla kohti maan pääsarjaa.

– Erittäin hyvät ja odottavaiset fiilikset ovat tällä hetkellä. Tämä on todella hieno mahdollisuus ja odotan jo pääseväni aloittamaan siellä. Aika moni futiksen seuraaja tietää Toulousen, sen verran tunnettu seura on kyseessä. Suurseura ja iso kaupunki Ranskassa, mikäs sen parempi lähtökohta olisikaan, Skyttä kommentoi Ilveksen verkkosivuilla.

Vaikka Skytän osalta siirtohuhuja on liikkunut pitkään, pidettiin pitkään todennäköisempänä että hyökkääjä Maksim Stjopin siirtyisi Tanskaan.

– Eihän tässä varma voinut olla oikein mistään. Koronakin sekoittaa paljon siirtomarkkinoita, kun seurojen taloudelliset tilanteet vaihtelevat. Sikäli olin luottavaisin mielin, että tiesin siirron ulkomaille jossain vaiheessa tapahtuvan. Lähtökohtaisesti olin valmistautunut pelaamaan Ilveksessä ainakin kevätkauden. Hiukan se tietysti stressasi, kun siirtoikkunan umpeutuminen läheni ja odotettu siirto ei näyttänyt tapahtuvan tämän siirtoikkunan aikana, Skyttä sanoo.

Pelaaja lähtee Ranskaan maltillisin alkutavoittein. Missään tapauksessa hyökkääjä ei kuitenkaan ole lähdössä nöyristelemään, vaan Ranskasta halutaan myös konkreettista tulosta.

– Kevätkausi menee todennäköisesti pitkälti sopeutuessa täysiin uusiin olosuhteisiin. Uusi maa, uusi kaupunki, uusi joukkue, uusi kieli ja uutta kaikki muukin. Tavoitteena on päästä hyvin joukkueeseen mukaan ja päästä tekemään debyytti vielä tämän kauden puolella. Seuraavalla kaudella on tarkoitus lyödä sitten itseni lopulta läpi.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut