Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Tehdassaaressa sijaitseva Upofloorin entinen kiinteistö myydään tarjouskilpailulla

Nokian kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 1.2. kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Tehdassaaren alueella sijaitsevan, entisen Upofloorin kiinteistön myymisestä.

Kiinteistön nykyisen asemakaavan mukainen käyttötarkoitus on teollisuus- ja varastorakennusten kortteli. Kiinteistön koko on 28 304 neliötä ja sillä sijaitsee tehdas- ja toimistorakennus, kerrosalaltaan yhteensä noin 13 000 neliötä.

Kokonaisuus koostuu useista eri aikaan (vuosina 1885-1969) rakennetuista osista. Myytävä kohde ei ole kaavalla suojeltu, mutta alueen rakennukset kuuluvat suojelutasoon RKY eli ne on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi.

Entiset Upofloorin rakennukset siirtyivät Nokian kaupungin omistukseen viime vuoden kesäkuussa Upofloor Oy:n irtisanottua maanvuokrasopimuksen. Tämän jälkeen rakennukset ovat olleet tyhjänä, eikä kaupungilla ole niille omaa käyttöä. Kaupungilla ei ole myöskään resursseja ottaa kiinteistökokonaisuuden kiinteistökehittämistä hoidettavakseen.

Myyntiin tuleva kokonaisuus käsittää sekä maapohjan että sillä olevat rakennukset. Myynti tapahtuu tarjouskilpailulla Huutokaupat.com-palvelussa. Kiinteistön myyntiesitteissä on esitetty sitovat kauppaehdot, joiden mukaan muun muassa patoturvallisuusvastuu ja siltojen kunnossapitovastuut siirtyvät uudelle omistajalle.