Lintulaudalle Viinikassa lensi harvinaisuus Siperiasta – Kaikkien aikojen ensimmäinen havainto Tampereella

Pirkanmaan kautta aikain toinen varmistettu havainto mustakaularastaasta tehtiin viime perjantaina 29. tammikuuta Tampereella Viinikassa omakotialueella talvisella lintujen ruokintapaikalla.

Ensimmäinen Pirkanmaalla hyväksytty mustakaularastashavainto tehtiin 21.10.2018 Orivedellä.

Suomessa hyväksyttyjä havaintoja lajista on tehty yli 70.

Asiasta tiedottaa Pirkanmaan lintitieteellinen yhdistys.

Mustakaularastas oli paikalla vielä lauantaina, jolloin se saapui oltuaan päivän poissa ruokintapaikalle illan suussa. Rastaasta tosin tehtiin havainto Viinikanlahden puhdistamon tuntumasta päivällä. Tämän jälkeen mustakaularastaasta ei ole tehty havaintoja, mutta lintu voi edelleen liikkua Iidesjärven-Viinikanlahden alueella tai muuallakin.

Mustakaularastas on itäinen Siperian laji, jonka pesimäalueen raja kulkenee Uralin länsireunalla. Mustakaularastashavainnot hyväksyy virallisesti julkaistaviksi BirdLife Suomen rariteettikomitea. Komitea sulkee pois muun muassa

Jos näet Tampereella tai jossakin muualla Pirkanmaalla mustakaularastaan, ilmoita havainnostasi Pirkanmaan lintutieelliselle yhdistykselle, esim. pily@pily.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut