Takavuosien suosikkikassa palasi Tampereelle ja pyrkii nyt kaupunginvaltuustoon – Jama Jama yrittää läpi SDP:n ehdokkaana

Takavuosien suosikkikassa Jama Jama pyrkii Tampereen kaupunginvaltuustoon SDP:n riveistä. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Turtolan Citymarketin puheliaana kassatyöntekijänä julkisuuteen lopulta noussut Jama Jama yrittää keväällä Tampereen kaupunginvaltuustoon.

Aiemmin vihreisiin kuulunut Jama lähtee ehdokkaaksi SDP:n riveistä.

– Vaihdoin puoluetta, koska muutin takaisin Espoosta ja palattuani takaisin tunsin, että olen valmis jatkamaan politiikassa, Jama sanoo.

Turtolan kassalta mies siirtyi muihin työtehtäviin vuonna 2011. Mies on puuhannut takavuosina hyvin monenlaista, muun muassa yritysvalmennuksia yhdessä Juhani Tammisen kanssa. Vuonna 2012 tiet erkanivat, kun Jama Jama päätti ensimmäistä kertaa lähteä mukaan politiikkaan.

– Otin riskin, ja lähdin katsomaan miten ura urkenisi politiikan maailmassa. Tami sanoi, että jos olet mukana politiikassa, et voi tehdä yritysvalmennuksia, Jama muisteli Tamperelaisen haastattelussa kesäkuussa 2019.

Mies on jatkanut koko ajan jalkapallovalmennuksen parissa. Koronaviruksen asettamat rajoitteet ovat hänen mukaansa näkyneet lasten ja nuorten arjessa konkreettisesti, eivätkä mitenkään hyvällä tavalla.

– Nyt koronavirus on saanut aikaan sen, että kannan suurta huolta erityisesti lapsista ja nuorista. Jo aiemmin palattuani takaisin Tampereelle SDP otti yhteyttä, ja koen että sosiaalidemokraattien harjoittama politiikka on minua lähimpänä, joten puoluevalinta oli sikäli helppo tehtävä, Jama sanoo.

Koulunkäyntiavustajana työskentelevän miehen mukaan ei ole pettymys, vaikka valinta ei omalle kohdalle keväällä osuisikaan.

– Se että menenkö läpi näissä vaaleissa on toissijaista. Tärkeintä on lapset, sillä heissä on tulevaisuus. Lasten hyväksi teen töitä jatkossakin, olin sitten politiikassa tai en, Jama sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut