Valitsiko Ilkka Sasi puolensa Tampereen pormestariehdokaskysymyksessä? – "Painottuu kansainvälisen kokemuksen tarve..."

Kokoomuksen, RKP:n ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Sasi (kok.) kertoo lähettämässään tiedotteessa, että ei ole käytettävissä puolueensa pormestariehdokkaaksi.

Sen sijaan tiedote antaa ymmärtää rivien välistä, että Sasin oma suosikki on selvillä vaikka sitä ei nimeltä mainitakaan.

– Tampereen uskottava edunvalvonta edellyttää suuren kaupungin pormestarilta valtakunnallista tunnettavuutta. Tulevalla valtuustokaudella pormestarin tehtävänkuvassa painottuu kansainvälisen kokemuksen tarve toteutettaessa muun muassa jääkiekon MM-kisoja ja kulttuuripääkaupunkihankehakua, Sasi linjaa.

Ilkka Sasi huomauttaa, että esillä olleista ehdokkaita niin Anna-Kaisa Ikosen kuin Kalervo Kummolankin osalta oheiset määritelmät pitävät kutinsa.

– Molemmat ovat erinomaisia ehdokkaita, joilla on rutkasti kansainvälistä kokemusta, Sasi tarkentaa.

Kokoomus päättää puolueen näkemyksestä pormestarikysymykseen keskiviikkona. Kokoomuksen turkulainen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi perjantaina, että ehdokasvalinnassa keskeisesti ovat olleet esillä Anna-Kaisa Ikosen ja Kalervo Kummolan nimet.

– Kaksi vahvaa nimeä ovat Anna-Kaisa Ikonen ja Kalervo Kummola, Orpo kertoi Uuden Suomen haastattelussa.

Uutista päivitetty 1.2. kello 15.48: Muokattu Ilkka Sasin kommenttia pormestariehdokkuuteen liittyen: Sasi kertoo, että ei ole käytettävissä.

Lisätty Ilkka Sasin oma kommentti ehdokasasetteluun liittyen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut