"Mites tästä pitäisi mennä?" – Tamperelaisvaltuutetun lumikasatwiitti synnytti meemikimaran Twitterissä

– Mites tästä pitäisi mennä?

Näin kysyi tamperelainen kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr.) Twitterissä kuvan kera viime perjantaina. Kuvassa oli vanhan Säästöpankin rakennuksen kulmille aurattu lumikasa. Suoniemen tarkoituksena oli kritisoida suojatielle aurattua kasaa.

Tämän jälkeen kuvasta kehkeytyi viikonlopun mittaan laaja ja värikäs keskustelu.

– Kävin kokeilemassa. Käytin tuota jalkakäytävää joka näkyy kuvassa. Menikö väärin?, kommentoi nimimerkki Dystocracy kuvan kera.

– Ohessa pari ratkaisumallia, Petri Kallijärvi puolestaan esitti kolmen eri suuntiin osoittavan nuolen kera.

– Jotenkin tälleen. Juosten kinoksen päälle. Siellä kyykkyhypyillä eteenpäin ja lopuksi persmäkee alas, kommentoi käyttäjä Noora Katariina.

Suoniemi palasi syntyneeseen keskusteluun vielä sunnuntaina.

– Koko postauksen pointti on se, että kun ajorata putsataan (=hyvä asia sekä autoille että tuossa kohdassa pyörille) onko suojatie se paras kohta työntää lumet. Mikä on prioriteetti keskustassa, jalankulku vai autotie?

– Pointti ei missään tapauksessa ollut minun ja muiden hyväjalkaisten pääseminen tuosta (pääsin kyllä ihan vaivatta), vaan esteettömyys ja turvallisuus kaikille; lapsille, näkövammaisille, apuvälineillä liikkuville jne. Tämä näkökulma ei monelle tuntunut juolahtavan mieleen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut