Uuden kaupunginosan ensimmäiset omakotitontit hakuun – Kahdeksan tontin koot 220–450 neliötä, pienen koon taustalla lähelle suunniteltu ratikkapysäkki

Lamminrahkan koulukeskus on kävelymatkan päässä. Verstas Arkkitehdit Oy
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Uuden Lamminrahkan asuinalueen ensimmäisten pientalotonttien on haku alkanut.

Haettavaksi tulee 8 omakotitalotonttia ja 28 kaupunkipientalotonttia.

Haettavat tontit sijoittuvat Haltijanmäen kylään ja kukkulan ympäristöön, jonne rakentuu alustavasti myös yhtiömuotoisia pientaloja, paritaloja ja rivi- ja kerrostaloja.

Tontit sijaitsevat lähellä Lamminrahkan keskustaa: koulukeskukselle, liikuntapuistoon ja muihin keskustan palveluihin on matkaa enintään 700 metriä.

Pienehkön tonttikoon sanelee tonttien sijainti lähellä ratikkapysäkkivarausta, vain noin 300 metrin päässä.

Tonttien pinta-alat vaihtelevat välillä 220–450 neliötä ja rakennusoikeudet välillä 155-240 kerrosneliömetriä. Kaikki tontit vuokrataan. Vuokra on 5 prosenttia tontin hinnasta.

Rakennusoikeus määrittää tontin hinnan, joka on 360 euroa kerrosneliömetriltä. 180 kerrosneliömetrin tontin vuokra on siis 3240 euroa vuodessa. Vuokra-aika on 50 vuotta.

Haettavana olevat tontit luovutetaan ja niille pääsee rakentamaan reilun vuoden päästä, syksyllä 2022, jolloin myös vesihuolto on jo toiminnassa. Tonttien luovutus on aikataulutettu niin, että lapset pääsevät alueelle muutettuaan aloittamaan Lamminrahkan uudessa koulukeskuksessa.

Elokuuhun 2023 mennessä valmistuu myös Lamminrahkan liikuntapuisto tekonurmi- ja luistelukenttineen, ulkokuntosaleineen ja padel-kenttineen. .

Tonttihaku päättyy 12. huhtikuuta. Tontit jaetaan arpomalla. Arvonta suoritetaan kaikkien kelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden kesken.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut