Lotta Harala kertoo, mikä johti doping-rikkomukseen elokuussa – "Päätin käyttää eri merkin kreatiinituotetta"

Lotta Harala kertoo doping-rikkomuksensa syyksi vääränmerkkisen kreatiinin käytön. Emma Nikander
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Yleisurheilija Lotta Harala kertoo omassa Instagram-päivityksessään, mikä johti siihen että elokuussa urheilija jäi kiinni doping-rikkomuksesta.

– Käytän kreatiinia ravintolisänä kuureittain lääkärini ja ravitsemusasiantuntijani kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Heinäkuun lopulla normaalisti käyttämäni merkin kreatiini oli loppumaisillaan ja kreatiinikuuriani oli vielä viikko edessä. Niinpä tilasin uuden kreatiinipurkin, mutta se oli väliaikaisesti varastolta loppunut, joten päätin käyttää kreatiinikuurini viimeiset viisi päivää eri merkin kreatiinituotetta, Harala kertoo.

Ratkaisu osoittautui sittemmin kohtalokkaaksi.

– Elokuun 5. päivänä Espoo Motonet gp-osakilpailussa pääsin dopingtestiin, jonka seurauksena elimistöstäni löytyi jäämiä piristeestä (5-metyyliheksaani-2-amiini), joka on kilpailupäivänä kiellettyjen aineiden listalla.

Löydös jopa pelästytti urheilijan.

– Kyseistä ainetta oli elimistössäni hyvin pieni määrä, onneksi, sillä suurissa määrin se voi olla ihmiselle vaarallista ja aiheuttaa jopa sydänpysähdyksiä, Harala kertoo.

Urheilijan Instagram-päivityksen voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut