Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lotta Harala kertoo, mikä johti doping-rikkomukseen elokuussa – "Päätin käyttää eri merkin kreatiinituotetta"

Yleisurheilija Lotta Harala kertoo omassa Instagram-päivityksessään, mikä johti siihen että elokuussa urheilija jäi kiinni doping-rikkomuksesta.

– Käytän kreatiinia ravintolisänä kuureittain lääkärini ja ravitsemusasiantuntijani kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Heinäkuun lopulla normaalisti käyttämäni merkin kreatiini oli loppumaisillaan ja kreatiinikuuriani oli vielä viikko edessä. Niinpä tilasin uuden kreatiinipurkin, mutta se oli väliaikaisesti varastolta loppunut, joten päätin käyttää kreatiinikuurini viimeiset viisi päivää eri merkin kreatiinituotetta, Harala kertoo.

Ratkaisu osoittautui sittemmin kohtalokkaaksi.

– Elokuun 5. päivänä Espoo Motonet gp-osakilpailussa pääsin dopingtestiin, jonka seurauksena elimistöstäni löytyi jäämiä piristeestä (5-metyyliheksaani-2-amiini), joka on kilpailupäivänä kiellettyjen aineiden listalla.

Löydös jopa pelästytti urheilijan.

– Kyseistä ainetta oli elimistössäni hyvin pieni määrä, onneksi, sillä suurissa määrin se voi olla ihmiselle vaarallista ja aiheuttaa jopa sydänpysähdyksiä, Harala kertoo.

Urheilijan Instagram-päivityksen voit lukea kokonaisuudessaan tästä.