30-vuotiaassa kauppakeskuksessa alkoi 15 miljoonan remontti – Tällainen on tulevaisuuden Tullintori

30 vuotta sitten kauppakeskuksena avattu Tampereen Tullintori saa uuden ilmeen juuri käynnistyneen ja vuoden kuluttua valmistuvan remontin myötä. Tullintori pidetään auki koko remontin ajan.

Noin 15 miljoonan euron kasvojenkohotuksesta vastaavat nykyinen omistaja Agore Kiinteistöt sekä manageerauksesta ja kehittämisestä vastaava Trevian Asset Management.

Tullintorilla on tällä hetkellä toimistotiloja kolmannesta viidenteen kerrokseen. Kauppakeskuksen käytössä ovat kolme alimmaista kerrosta, joita remontti koskee. Kakkoskerros on jatkossa toimistokerros, kaksi alimmaista kerrosta ovat liiketilakäytössä.

Muutokset silti lisäävät määrällisesti liike- ja toimistotilapaikkoja, joita oli ennen remonttia kolmessa kerroksessa noin 43, kun tulevaisuudessa niitä on kahdessa kerroksessa 49. Toimistoja oli aiemmin kolmessa kerroksessa noin 35, tulevaisuudessa neljässä kerroksessa 39.

Kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi muistuttaa, että luvut ovat arvioita. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman joustavia tiloja, joten vuokraus määrittää lopullisen määrän.

Näkyvimmät muutokset tapahtuvat Tullintorin käytävällä, jota avarretaan niin, että lasikatto tulee paremmin esiin.

Remontissa puretaan välipohjat arkadin (lasikatteisen käytävän), pohjoispäädystä, keskeltä sekä eteläpäädystä, josta puretaan myös hissikuilu ja raskas portaikko.

Lisäksi puretaan keskikohdan paikkeilla oleva yhdyssilta ja eteläpään liukukäytävät. Eteläpäädyn uuteen, avaraan tilaan tulee kierreportaat.

– Kun liukukäytävät poistetaan toisesta päästä, saadaan 0-kerrokseen esiintymislava. Uudistuneella Tullintorilla on yhteensä kaksi lavaa. Lisäksi kauppakeskukseen tulee uutena elementtinä taidetta, Merikukka Salmi kertoo.

Tullintorin liikkeiden ja toimistojen sisäänkäynnit uudistetaan. Ensimmäisen ja toisen kerroksen pinnat sekä koko keskuksen valaistus uusitaan. Myös kaikki kahdeksan ulkosisäänkäyntiä tehdään moderneiksi.

– Kulku sisälle ja ulos on jatkossa esteettömämpää. Esteetön kulku keskitetään Hammareninkadun sisäänkäynnille, jonne tulee esteetön henkilöhissi, Salmi toteaa.

Kauppakeskuksen Hammareninkadun julkisivu laitetaan nyt komeaan kuosiin suurilla lasipinnoilla ja koko julkisivu myös valaistaan ulkopuolelta.

Merikukka Salmi sanoo Tullintorin remontin ja toimintakonseptin terävöityksen tapahtuvan hyvään ajankohtaan, koska lähiympäristökin kokee suuria muutoksia.

– Matkailijoita sekä kulttuuritapahtumiin osallistuvia on ollut asiakkainamme pitkään ja Uros Liven valmistuessa vielä enemmän, mutta tulevaisuudessa alueelle on tulossa myös asukkaita, joita ei ole tähän mennessä hirveästi ollut, kauppakeskuspäällikkö pohtii.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut