Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kun tamperelaismies avasi kotiovensa, rappukäytävästä hyökkäsi kimppuun nuori mies – nyt käräjäoikeus arvioi, oliko kyseessä tapon yritys vai törkeä pahoinpitely

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt kuluneella viikolla rikostapausta, jossa nuori tamperelaismies vastaa syytteeseen tapon yrityksestä. Vaihtoehtoisena syytteenä on törkeä pahoinpitely. Uhrina asiassa on täkäläinen mies.

Tapahtumat ajoittuvat marraskuulle 2020. Tuolloin syytetty on lähtenyt uhrin asunnolle Tampereelle. Uhri on avannut syytetylle oven, jonka jälkeen syytetty on haastehakemuksen mukaan käynyt välittömästi uhriin käsiksi. Seurauksena on ollut välienselvittely, joka on jatkunut rappukäytävän puolella.

Rappukäytävässä syytetty on lyönyt uhria kolme kertaa hedelmäveitsellä, jossa on ollut noin kahdeksan senttimetriä pitkä terä. Jokainen lyönneistä on ollut potentiaalisesti hengenvaarallinen: yksi on osunut rintakehään, toinen ylävatsaan ja kolmas vatsan oikealle puolelle. Lyönneistä on aiheutunut haimaan verenpurkauma ja yksi pistohaava on lävistänyt maksan.

Aluesyyttäjä Aleksi Mäkisen mukaan syytetyn on täytynyt pitää todennäköisenä, että uhri menehtyy väkivallan seurauksena. Syytetty on ollut asiasta vangittuna tekopäivästä lähtien.