Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Arto Pirttilahti ottaa kantaa yrittäjien koronaturvan puolesta – "Kustannustuelle on tarvetta"

Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti kannustaa hallitusta pitämään huolta yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan. Pirttilahti huomauttaa, että yrittäjien näkymät ovat koronan vuoksi edelleen sumuisia.

Pirttilahti painottaa, että koronapandemian keskellä yrittäjien työmarkkinatuki on tuonut turvaa etenkin pienyrittäjille, joiden toimeentulomahdollisuudet jäävät olemattomiksi. Työmarkkinatuessa on kyse myös yrittäjien perheiden pärjäämisestä.

– Hallitus on jo linjannut, että yrittäjien oikeutta työmarkkinatukeen jatketaan kesäkuun loppuun asti. Alun perinhän oikeuden piti päättyä maaliskuun lopussa. Nyt on tärkeää, että jatko saadaan astumaan voimaan vaivatta.

Pirttilahti pitää myös hyvänä, että yritysten tueksi luodun yleisen kustannustuen jatkoa valmistellaan.

– Kustannustuelle on tarvetta, sillä korona on runnellut monta sellaista yritystä ja toimialaa, joilla ei vielä aiemmin syksyllä ollut erityistarvetta tuille. Myös yksinyrittäjien tuen jatkolle on tarvetta, sillä koronan taloudelliset vaikutukset iskevät suhteessa pahimmin juuri heihin.

Pirttilahti odottaa toimia yritysten hyväksi myös tulevalta puoliväliriiheltä.

– Koronan jälkeen kasvuvauhtiin pitää päästä nopeasti. Investoivat ja työllistävät yritykset ovat avainasemassa. Siksi riihessä tarvitaan linjauksia, joilla turvataan esimerkiksi yritysten mahdollisuuksia saada rahoitusta uusille keksinnöille ja kasvumahdollisuuksia luoville hankkeille.