Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves vahvistuu HJK-taustaisella nuorella hyökkääjällä – "Nyt oli oikea aika hakea uusia haasteita"

21-vuotias hyökkääjä Eetu Vertainen siirtyy Ilvekseen HJK:sta 1 + 1 -vuotisella sopimuksella. Vertaisella oli vielä tämä kausi sopimusta jäljellä HJK:n kanssa, mutta seurat pääsivät siirrosta yhteisymmärrykseen ja Eetu siirtyy Ilvekseen välittömästi.

– Päällimmäinen syy oli maisemanvaihdos. Olen ollut HJK:n mukana jo pitkään, mutta oman kehityksen kannalta nyt oli oikea aika hakea uusia haasteita. Useampia seuroja oli mietinnässä, mutta lopulta Ilves valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi.

– Olen Ilvestä seurannut viime vuosina ja jonkin verran nyt talvellakin, joten tiedän, millaisesta joukkueesta on kyse. Tunnen myös muutamia pelaajia joukkueesta entuudestaan ja heiltäkin hiukan kyselin mielipiteitä. Taustatyötä tuli siis tehtyä, joten tiedän mihin olen siirtymässä, Vertainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Kaupunki ei ole miehelle entuudestaan lainkaan vieras.

– Sisko on Tampereella asunut jo kymmenisen vuotta, joten kyllä Tampere siten on suhteellisen tutuksi tullut. Eiköhän katsomosta löydy minulle ainakin kaksi fania, kun sisko ja kummityttö tulevat pelejä katsomaan.

Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa että Vertaisen potentiaali realisoituu Tampereella. HJK:ssa mies on jäänyt rotaatiomieheksi ison profiilin ulkomaalaispelaajien taustalle.

– Eetulla on todella paljon potentiaalia, mutta se lopullinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä. Hän on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa erilaista hyökkäyspään roolia. Odotan häneltä hyvää tekemisen moraalia maalinteon lisäksi. Olemme häntä seuranneet jo pidemmän aikaa kuten muitakin potentiaalisia kotimaisia pelaajia, Wiss kertoo hankinnan taustoista.