Uusi silta, uusi katu, uudet liikennevalot – tällaista tapahtuu pian Kalevassa

Teemu Nurmi

Kalevankulman sillan ja sitä ympäröivien tukimuurien rakentaminen alkaa tammikuun 2021 lopulla. Kalevankulma sijaitsee Sammonkadun ja Hervannan valtaväylän kulmauksessa entisen Iskun ja Tampere Areenan korttelialueilla.

Uusi silta rakennetaan nykyisen alikulkutunnelin jatkeeksi. Uusi katu Jäähallinkaari ylittää sillalla kävelyn ja pyöräilyn alikulkutunnelin.

Tammi-huhtikuussa sillan alueella tehdään paalutustöitä, joista aiheutuu jonkin verran meluhaittaa. Työt aiheuttavat muutoksia myös kävely- ja pyöräreitteihin alueella, mutta Hervannan valtaväylän alittava kävelyn ja pyöräilyn alikulku jäähallin ja Tampere Areenan kohdalla pidetään auki koko urakan ajan.

Urakassa rakennetaan myös valmiiksi Jäähallinkaari ja Jäähallinraitin kävely- ja pyörätie.

Urakkaan kuuluvat myös Hervannan valtaväylän kaistajärjestelyjen muutokset ja uudet liikennevalot jäähallin kohdalla sekä uuden Pelikadun rakentaminen Hervannan valtaväylän ja Kissanmaankadun välille. Nämä työt tehdään kesällä 2021.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut