Striimirunofestari toi kulttuuripalkinnon kahdelle sitkeälle tekijälle

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kalle Kaiharin kulttuurisäätiö on palkinnut kulttuurituottaja ja tiedottaja Simo Ollilan ja kuvataiteilija Teemu Mäenpään Kallen kulttuuripalkinnolla.

Simo Ollila on ollut mukana vuodesta 2001 lähtien toteuttamassa Annikinkadun puutalokorttelin asukasyhdistys Annkin tähti ry:n tavoitteita, erityisesti tapahtumatoiminnan osalta. Näistä tunnetuin on Annikin runofestivaali.

Vuoden 2020 Annikin runofestivaalin valmistelut olivat keväällä jo pitkällä. Tavoitteena oli ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen tapahtuma. Erityisenä tavoitteena oli vuoden 2020 festivaalin yhteydessä julkistaa Mirkka Rekolaa ja hänen runouttaan kunnioittava seinämaalaus eli muraali, jonka tekijäksi oli valittu merkittävä ja laajan tuotannon omaava kuvataiteilija Teemu Mäenpää.

Simo Ollila festivaalijoukkoineen ja Teemu Mäenpää olivat ensimmäisiä rohkeita, jotka päättivät, ettei festivaalista luovuta vaan festivaali ja muraalin julkistus striimataan kaikkien katsottaviksi. Verkossa olevat ohjelmat otettiin erittäin hyvin vastaan.

Teemu Mäenpään Runopuu-muraalin innoittajana oli rakastetun tamperelaisrunoilijan runo Minä rakastan sinua, minä sanon sen kaikille. Runoseinämaalaus löysi kotinsa osoitteesta Pinninkatu 14. Siitä on tullut Tampereelle suvaitsevaisuuden ja rakkauden maamerkki ja yksi Tampereen näkyvimmistä julkisista taideteoksista. Teoksen vastaanotto on ollut erinomainen.

– Simo Ollila on toteuttanut rohkeasti projekteja, joita kukaan ei ennen ole tehnyt. Hän on hyvän asian puolella ja on ottanut tehtäväkseen sanojensa mukaan ihmisten altistamisen runolle. Teemu Mäenpää on arvioiden mukaan tilanteiden ja tunnelmien taitaja, vahva voima taiteilijaseurassa ja luonteeltaan joukkuepelaaja. Simo Ollilla ja Teemu Mäenpää ovat molemmat innostuneita, luovia ja yhteistyökykyisiä. Molempia yhdistää halu toimia yhteisöllisesti, ympäröivän yhteiskunnan hyväksi, todetaan Kalle kaiharin kulttuurisäätiön tiedotteessa.

Kauppaneuvos Kalle Kaihari on vuonna 1986 perustanut Kalle Kaiharin kulttuurisäätiön, jonka tehtävänä on jakaa vuosittain Kallen kulttuuripalkinto edellisen vuoden kulttuuriteosta taiteen, tieteen, julkisen sanan tai muun henkisen kulttuurin alalla toimivalle henkilölle.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut