Syyttäjä vaatii tamperelaismiehelle pitkää vankeusrangaistusta – tilasi ulkomailta ja välitti eteenpäin erittäin vaarallisia huumausaineita

Erikoissyyttäjä Kaisa Ahva vaatii tuntuvia rangaistuksia asiakokonaisuudessa, johon liittyy keskeisesti erittäin vaarallisen huumausaineen maahantuonti ja sen edelleen välittäminen. Asiakokonaisuutta on käsitelty Pirkanmaan käräjäoikeudessa tällä viikolla.

Ahva vaatii kokonaisuuden päätekijäksi pidetylle tamperelaismiehelle vähintään viiden vuoden mittaista vankeusrangaistusta viidestä törkeästä huumausainerikoksesta. Mies oli tilannut useita kertoja Hollannista erittäin vaarallista huumausainetta, 2-fluorimetamfetamiinia.

Muissa asiakokonaisuuden syytekohdissa hän on hyödyntänyt tuttaviaan, joiden kotiosoitteeseen samaista huumetta on tilattu muun muassa Hollannista. Huume on toimitettu Suomeen pikarahtilähetyksenä. Tilaukset ovat ajoittuneet loppuvuoteen 2018 sekä alkuvuoteen 2019.

Mies on hankkinut ulkomailta myös runsaasti etitsolaamia. Se on muuntohuume, jota pidetään myös erittäin vaarallisena. Etitsolaami on bentsodiatsepiini, jolla on ahdistusta vähentävä ja hypnoottinen vaikutus. Sitä myydään lähinnä Intiassa ja Japanissa laillisissa lääkevalmisteissa, mutta pääasiassa ainetta esiintyy kuitenkin muuntohuumeena.

Helsingin Uutiset kertoi aineen tulosta pimeille lääkemarkkinoille vuonna 2017.

Etitsolaami on huumausaineiden markkinoilla varsin uusi tulokas. Se luokiteltiin Suomessa huumausaineeksi vuonna 2016.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut