Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen isot teatterit peruvat esityksensä helmikuun loppuun: "Kahden viikon periodeissa eläminen on näin isojen teattereiden tuotantosyklissä täysin kestämätön rytmi"

Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri peruvat kaikki esityksensä helmikuun loppuun asti. Koronarajoitusten lyhyet syklit ovat teattereiden tiedotteen mukaan vaikeuttaneet toiminnan suunnittelua ja hankaloittaneet myös asiakkaiden elämää. Lisäksi THL:n uusi suositus kahden metrin turvaväleistä tekee esittämisen kannattamattomaksi katsomopaikkojen vähentyessä entisestään.

– Kahden viikon periodeissa eläminen on näin isojen teattereiden tuotantosyklissä täysin kestämätön rytmi. Lisätyön määrä esitysten siirtämisessä ja lippujen peruutuksissa on valtava. Nyt haluamme rauhoittaa tilannetta sekä henkilökunnan että rakkaan yleisömme parissa, kertoo Tampereen Teatterin teatterinjohtaja Mikko Kanninen tiedotteessa.

– Ennakoimme tässä omatoimisesti ratkaisua, jonka oletamme joka tapauksessa olevan edessä. Katsojien kiusaaminen jatkuvalla epävarmuudella ei ole järkevää. Tappiollinen esittäminen lisää ylimääräisten avustusten tarvetta, eikä se ole kenenkään etu, sanoo Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtaja Otso Kautto tiedotteessa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti 14. tammikuuta jatkavansa yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoittamista 8. helmikuuta saakka. Rajoituksen myötä kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemiatilanteen rauhoittamiseksi. Rajoitusten vuoksi kummassakaan teatterissa ei ole järjestetty esityksiä marraskuun lopusta lähtien.

Peruuttamalla esitykset koko helmikuun ajaksi teatterit voivat keskittyä tulevan ohjelmiston harjoitustoimintaan ja pitkäjaksoisempaan toiminnan kehittämiseen.

– Olemme iloisia, että asiakkaamme ovat jaksaneet siirtää varauksiaan jopa viisikin kertaa kuluneen vuoden aikana. Keskeyttämällä esitystoiminnan helmikuuksi annamme samalla heillekin vähän hengähdysaikaa, toteavat teatterinjohtajat tiedotteessa.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että rajoitukset tulevat jatkumaan ehkä pitkäänkin.

Teatterit ovat yhteydessä peruttujen esitysten asiakkaisiin.