Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikan aloittaessa aloittaa Tampereella myös kolme uutta liityntälinjaa – lue tästä, mistä on tarkalleen kyse

Ratikan aloittaessa liikennöintinsä Tampereella aloittaa myös kolme uutta liityntälinjaa. Linjojen reiteistä ja palvelutasosta päätti Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta kokouksessaan keskiviikkona.

Liityntälinjan perusajatuksena on se, että se tarjoaa jatkossa alueelta yhteyden omaan aluekeskukseen tai kaupalliseen keskittymään. Tavoitteena on joukkoliikenteen näkökulmsta myös se, että liityntälinja mahdollistaa alueelle nykyistä tiheämmän vuorotarjonnan.

Liityntälinjan ja ratikan vaihto suunnitellaan mahdollisimman toimivaksi ja TAYSilla vaihto bussista ratikkaan tapahtuu samalta laiturialueelta.

Liityntälinja 16 liikennöi Irjalan TAYS, Kaupin kampuksen ja Hakametsän välillä, korvaten linjan 80 Irjalassa. Linjalla 16 yhdistetään sekä Hervannan ratikkalinja 3 että TAYSin ratikkalinja 1 ja tarjotaan vaihdoton yhteys Teiskontien ja Sammon valtatien väliseltä alueelta sekä TAYSin palveluihin että Kalevan kaupallisiin palveluihin.

Liityntälinja 17 tarjoaa jatkossa yhteyden Vehmaisista Linnainmaan kautta TAYSille. Linjalla 17 mahdollistetaan yhteys Vehmaisista omaan aluekeskukseen ja kaupallisiin palveluihin Linnainmaalle sekä vaihtoyhteys ratikkalinjalle 1.

Liityntälinjalla 18 Atalan ja Taysin ja Kaupin kampuksen välillä mahdollistetaan jatkossa yhteys jokaiselle TAYSilta lähtevälle ratikalle. Linja 18 korvaa Atalassa linjan 8, mutta tarjoaa jatkossakin Atalan alueelle runkolinjatasoisen joukkoliikenneyhteyden, mutta matkantekoon kohti keskustaa sisältyy jatkossa vaihto.