Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pormestari Lauri Lyly lähtee hakemaan jatkokautta – "Nöyrästi pitää suhtautua asioihin"

Istuva pormestari Lauri Lyly (sd.) lähtee hakemaan jatkokautta tehtävässään. Mandaatin uusiminen vaatii jälleen puolueen vaalivoittoa, johon yleisesti uskotaan olevan Tampereella hyvät mahdollisuudet.

Oliko puolueella sitten muitakin ehdokkaita takataskussa? SDP:n järjestöpomo Jyrki Koskinen kommentoi, että pormestariehdokkaan nimeämisen "loppusuoralla" ei puhuttukaan muusta ehdokkaasta kuin Lauri Lylystä.

– Loppusuora oli lyhyt ja siinä oli mukana Lauri Lyly, Koskinen kuvailee.

Kuntavaaleihin puolue lähtee ennakkosuosikkina Tampereella.

– Gallupit ovat gallupeja ja ne näyttävät nyt tietysti hyvältä, mutta äänestäjä on se joka ratkaisee. Nöyrästi pitää suhtautua asioihin, on ennakkosuosikki tai ei, Lyly toppuuttelee asiaa.

Istuva pormestari ei aivan niin sanotusti ykkösellä lupautunut uudestaan kehiin. Syksyllä pohdittiin moneen kertaan, asettuuko Lyly mukaan kilpailuun uudemman kerran.

– Halusin harkita ja pohtia asiaa rauhassa. En halunnut olla mitään rampa ankka, vaan sellaisessa tilanteessa että minulla on myös tehtävässä annettavaakin.

Lyly kiittelee tamperelaiseen päätöksentekoon usein yhdistettyä hyvää yhteistyökykyä yli puoluerajojen.

– Se on tämän kaupungin vahvuus että isoistakin asioista pystytään päättämään ja olemaan samalla myös hyvin kärsivällisiä, mikäli hankkeet niin vaativat. Ajatellaan ratikkaa, ajatellaan areenahanketta, eivät ne syntyneet hetkessä. Olimme kärsivällisiä, teimme yhteistyötä ja lopputulokset antavat nyt paljon kaupunkilaisille, Lyly vertaa.