Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaisvanhemmille yhteensä kuusi syytettä alaikäisen tyttärensä pahoinpitelyistä – Äidille vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta

Aluesyyttäjä Aleksi Mäkinen vaatii pirkanmaalaisvanhemmille tuomioita yhteensä neljästä pahoinpitelystä ja kahdesta lievästä pahoinpitelystä. Asianomistajana on perheen alaikäinen tytär. Perheen äidille vaaditaan neljästä teosta ehdollista vankeusrangaistusta, isälle kahdesta teosta sakkoja.

Yhdessä pahoinpitelytapauksessa äiti on tarttunut tytärtään kahdella kädellä kaulasta sillä seurauksella, että kaulaan on tullut mustelmia. Lievä pahoinpitely kirjataan tapauksesta, jossa äiti on heittänyt tätä kovalla muovipurkilla jalkaan.

Marraskuulle 2019 ajoittuu tapaus, jossa äiti on syyttäjän mukaan potkinut tytärtään sillä seurauksella, että tämän vatsaan on tullut mustelma. Samassa kuussa äiti on syyttäjän mukaan myös lyönyt tytärtään pyyhkeellä pään alueelle.

Isän osalta syytekohtia on kaksi. Marraskuussa 2019 isä on syyttäjän mukaan raahannut tyttärensä hiuksista kodin vaatehuoneesta toiseen huoneeseen. Kesään 2019 ajoittuu samantapainen syyte: tuolloin syyttäjän mukaan isä on vienyt tyttärensä autoon hiuksista kiinni pitäen.