Tesomalle nousee lähes 400 asuntoa entisen koulun tontille

Tesomalle on tulossa asuntoja noin 350–400 uudelle asukkaalle entisen Tesomajärven koulun tontille. Yhdyskuntalautakunta päätti 26.1.2021 asemakaavan muutosehdotuksesta, joka on tulossa nähtäville 28.1.2021 alkaen.

Tavoitteena on uusi, monimuotoinen ja kohtuuhintainen asuinalue, jonne tavoitellaan myös uusia perheasuntoja. Kaupunki omistaa kaavan maa-alueen. Käytöstä poistunut koulu on tarkoitus purkaa.

Tesomajärven puoleiseen korttelin osaan on tulossa neljä kaksikerroksista pienkerrostaloa ja kolme kerrostaloa. Itäiseen kortteliin on tulossa kuuden uuden kerrostalon kortteli. Kerrostalot ovat viisi- tai kuusikerroksisia.

Asuinalue rajautuu viheralueisiin, ja kortteleissa on pihat. Osa koulun tontista korttelin keskellä osoitetaan metsäiseksi lähivirkistysalueeksi, jonka läpi kulkee yleinen ulkoilureitti. Valtaosassa asunnoista on näkymiä metsään tai järvelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut