Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Tamperelainen 2021 on alkanut – Katso ehdokkaat tai valitse omasi ja äänestä!

VT 2021: Vuoden Tamperelainen 2021 nostaa esille koronavuonna kunnostautuneita.

Vuoden Tamperelainen 2021 -äänestys on alkanut.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ!

Järjestäjien raadin valitseman 13 ehdokkaan lisäksi kilpailussa pääsee tutusti äänestämään mustaa hevosta eli omaa ehdokastaan.

Kilpailun sääntöjen mukaan ”Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”.

Viime vuonna äänestyksen voitti somekoira Topi the Dog. Sitä ennen voittajia olivat Popeda-kitaristi Costello Hautamäki, Kissakahvila Purnauskis ja Patrik Laine.

Vuoden Tamperelainen on valittu yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 saakka. Ensimmäinen voittaja vuonna 2002 oli Simo Frangén.

Äänestyksen järjestävät Kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi ry.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ!

Ehdokkaat:

Dual: Syksyllä ensi-iltansa saava tamperelainen Hollywood-elokuva nousi Tampereen elokuvatuotantojen symboliksi ja teki Karen Gillanista ja Aaron Paulista tuttuja myös kaupungin katukuvassa.

Lotta Harala: Monessa näkyvä Tampereen Pyrinnön aitajuoksija nousi sisukkaasti loukkaantumisten ja vaikeiden vuosien jälkeen naisten 100 metrin aitojen kansainvälisen huipun kynnykselle.

Ida Hulkko: Uinnin ammattilaissarjassa kilpaillut TaTU:n uimari on tällä hetkellä kansainvälisesti menestynein tamperelaisurheilija olympialajissa.

Seppo Jokinen: Tamperelaisen lukevan yleisön supersuosikki ottaa seuraavan askeleen valtakunnan julkisuuteen, kun komisario Koskisesta tulee vihdoin ja täysin ansaitusti Eero Ahon kasvot saava tv-tähti.

Keskustorin talojen valaisu: Perinteisen itsenäisyyspäivän ilotulituksen koronavuoden korvike, jonka avulla Tampereen upea keskusta ylittikin valtakunnallisen uutiskynnyksen raketin lailla.

Esko Kovero : Jo yli 20 vuotta Ismo Laitelana viettänyt pispalalaisnäyttelijä on monella mittarilla tunnetuin ja tunnistetuin näyttelijä perinteisessä teatteri- ja televisiokaupungissa.

Anu ja Sami Lappalainen: Tamperelainen ravintoloitsijapariskunta, joka lähti taltuttamaan vaikeaa koroaikaa sitkeydellä ja innovatiivisuudella jakamalla muun muassa asiakkaalle piknikkalustoja Hämeenpuistoon.

Rami Lehtinen: Tampereen Joulutorin tamperelais-turkulainen tuottaja, joka näytti, että Tampereella saadaan hieno joulutapahtuma järjestettyä asiallisesti myös koronavuonna, vaikka esimerkiksi Turussa ja Helsingissä se ei onnistunut.

Jouko Myrrä : Vuosia kaupungin kakkosseurana taapertanut Ilves nousi tasaisen kehityksen jälkeen syksyn superjoukkueeksi jääkiekon Liigassa tamperelaisen kiekkokoulun kasvatin Jouko Myrrän valmentamana.

Salla Paajanen: Selkeäsanainen tamperelainen tv-ammattilainen on jo vuosikymmenten ajan tarjonnut luotettavaa, uskottavaa ja painavaa uutistietoa koko Suomeen Hangosta Petsamoon.

Sidoste : Koivistonkyläläinen sukkabrändi on lämmittänyt suomalaisten jalkoja jo 75 vuoden ajan tamperelaisen tekstiiliteollisuuden hienojen perinteiden hengessä.

Jaana Syrjänen: Taysin infektiolääkäri antoi varsinkin koronakevään aikana rauhallisen asiantuntevat vastaukset kaupunkilaisia askarruttaneisiin kysymyksiin pandemiasta, jollaista kukaan ei ollut kokenut.

Äksy: Sisä-Suomen poliisilaitoksella Tampereella päivätyönsä ansiokkaasti hoitava 8-vuotias belgianpaimekoira XY on huumekoirien hallitseva Suomen mestari ja huumeiden vastaisen taistelun ykköstekijöitä Tampereella.

Oma ehdokas: Voit myös äänestää omaa ehdokastasi.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ!