KMT: Tamperelainen tavoittaa jo 195 000 lukijaa

Tamperelainen tavoittaa 195 000 lukijaa, kertoo Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2020) tällä viikolla julkaistu viime vuoden kokonaistavoittavuusluku. Luku pitää sisällään sekä paperilehden että verkkolehden lukijat.

Vuoden takaisessa KMT 2019 -tutkimuksessa Tamperelaisen kokonaistavoittavuus oli 186 000, mutta lukema ei ole verkkolukijoiden mittaustavan erosta johtuen suoraan vertailukelpoinen.

– Sen sijaan paperilehdelle harvinainen lukijamäärän 4,5 prosentin kasvu 139 000 lukijaan on vertailukelpoinen. Vaikka digipuolella ei saatu tänä vuonna aikaan samaan mittaustapaan perustuvia lukemia, on Tamperelaisen verkkokasvu ollut varsinkin viime kuukausina nopeaa, kertoo päätoimittaja Petteri Mäkinen.

Tuoreen KMT:n mukaan koko Suomessa ilmestyy vain neljä tilattavaa sanomalehteä, joilla painetun lehden lukijamäärä on suurempi kuin Tamperelaisen.

– On hyvä muistaa, että Tamperelaisen lukijat tulevat lähes kokonaan Tampereen kaupunkiseudulta. Tämä on yksi näkökulma lehden merkittävästi vahvistuneeseen asemaan Tampereen lukijamarkkinoilla, kertoo yksikönjohtaja Aki Kola.

Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien kokonaistavoittavuus on 2 005 000 lukijaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut