Hallin pojan haaveena on tehdä Tampereesta kaikkien kaupunki – "Tämä on eurooppalainen kulttuuri- ja raidekaupunki, jonne kaikki ovat tervetulleita"

Näkökulma: Tampereen Vihreät nimesi lauantaina pormestariehdokkaakseen apulaispormestari Jaakko Stenhällin.

Vihreät päätti lauantaina lähteä pormestarikilpailuun tutulla ehdokkaalla. Hän on apulaispormestari Jaakko Stenhäll, joka sai jäsenäänestyksessä 35 prosenttia annetuista äänistä.

– Tampere on ollut aina valtavan rakas. Se on ollut sitä siitä asti, kun muutin tänne opiskelemaan, Stenhäll aloittaa.

Se on ollut sitä kenties jo aiemminkin. Kuoreveden Hallissa kasvanut poliitikko muistaa yhä tarkat aikataulut siitä vaiheesta elämää, kun hän lähti kavereidensa kanssa Tampereelle.

– Yksi bussi lähti aamulla kello 10.15. Paluubussi lähti illalla kello 19.30. Siinä ajassa ehti levykauppaan, leffaan ja syömään, Stenhäll muistelee.

Vuosien varrella on muuttunut moneen kertaan niin Hallin kuin Stenhällinkin elämä. Noin tuhannen asukkaan Halli on nykyisin osa Jämsää.

Stenhällin mukaan Jämsässäkin haaveillaan liittymisestä Pirkanmaahan – apulaispormestari ei ole enää vuosiin haaveillut, vaan on ja pysyy tukevasti pirkanmaalaisena ja tamperelaisena.

Noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Jämsästä sijaitseva Kuhmoinen liittyi Pirkanmaahan vuoden alusta.

– Haluan, että voimme osaltamme tuoda Tampereelle lisää eurooppalaista kaupunkikulttuuria. 2020-luvun Tampere on eurooppalainen kulttuuri- ja raidekaupunki, jonne kaikki ovat tervetulleita rakentamaan elämäänsä. Kaupungissa kuka tahansa saa olla millainen tahansa, olla sellainen kuin onkin, Stenhäll luonnehtii.

– Kansainvälisyys on ollut keskeinen osa Tampereen perimää jo vuosikymmenten ajan. Tälle pohjalle on mielestäni hyvä rakentaa kaupunkielämää jatkossakin, hän jatkaa.

Kansainvälisyyden lisäksi apulaispormestari kantaa huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista sekä kulttuuri- ja ravintola-alan tulevaisuudesta.

– Koronan lasku on ja tulee olemaan Tampereellakin aika hurja. Kaiken keskiössä on kysymys siitä, miten ihmiset jaksavat tämän poikkeusajan yli. Siitä kaupungin tulee huolehtia, että kaikki jaksavat.

Mikäli vihreät saisi eniten ääniä Tampereella, Stenhäll sanoo että hänestä tulisi nimenomaisesti keskusteleva pormestari. Toki sillä mausteella, että omaa tahtoa ja visiotakin tulee olla.

– Keskusteleva, mutta selkeä ja määrätietoinen, hän tarkentaa.

Siihen nykyinen apulaispormestari on tyytyväinen, että tamperelaisessa kunnallispolitiikassa keskustelu ja yhteistyökyky ovat koko ajan kunniassa.

– Minun mielestäni se menee niin, että jos haluat olla ylipäätään vakavasti otettava kuntapoliitikko, pitää olla nimenomaan yhteistyökykyinen, Stenhäll sanoo rauhallisesti.

Jaakko Stenhäll

Huhtikuussa 1984 Kuoreveden Hallissa syntynyt Tampereen apulaispormestari.

Valittiin lauantaina vihreiden pormestariehdokkaaksi kevään 2021 kuntavaaleihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut