Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golfari Sami Välimäki oli kaiken muun lisäksi melkein viime vuoden Vuoden Urheilija – "Tavoitteena on olla tässä lajissa maailman paras"

Läheltä piti pari viikkoa sitten, ettei pirkanmaalainen, Nokialta maailmaan ponnistanut golfari vienyt Suomen Urheilugaalassa peräti kolmea keskeistä palkintoa. Kaksi Pirkkalassa asuvalle Sami Välimäelle kuitenkin kertyi palkintokaappiin: Vuoden Läpimurto sekä Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki.

Ja näyttöjäkin vuoden aikana tuli pöytään: muun muassa Omanissa järjestetyn European Tour-kilpailun voitto jo maaliskuussa sekä Walesin avoimen turnauksen kakkossija elokuussa. Dubain finaaliturnauksessa mies sijoittui kymmenen parhaan joukkoon. Nämä kaikki olivat suomalaiselle golfarille historiallisia suorituksia.

– Läpimurtoa osasin vähän odottaa, mutta urheiluhetki tuli kieltämättä hivenen yllätyksenä.

Vuoden urheilija-äänestyksessä Nokian kasvatin edelle sijoittui ainoastaan Turun Runosmäen kasvatti, maalivahti Lukas Hradecky.

– Se äänestys olisi ollut kiva voittaa, mutta aikaahan tässä on, Välimäki sanoo rauhallisesti.

Paljon ei olisi tarvinnut mennä toisin, että Välimäki olisi nyt haastamassa Hradeckya jääkiekkoilijana. Mies pelasi kiekkoa tosimielellä 15-vuotiaaksi asti, jolloin nousi Nokian Pyryn riveistä Ilveksen juniorijoukkueeseen.

– Sitten nousin golfissa maajoukkuetasolle, ja siitä se lähti.

Golf-ammattilainen soittaa Tamperelaiselle Abu Dhabista, josta kilpailukausi tänä vuonna alkaa. Matkustaminen kuuluu olennaisena osana ammattiin: Välimäki sanoo, että hän viettää aikaansa reissussa 45–50 viikkoa vuodesta.

– Täällä menee aikaa nyt ainakin kolme ja puoli viikkoa. On turnauksia ja sitten todennäköisesti jään tänne vielä harjoittelemaan. On mahdollista, että lennän täältä helmikuussa suoraan Pohjois-Amerikkaan, jossa turnaukset jatkuvat.

Vuoden 2021 osalta golfarin tavoitteet ovat selkeät. Tavoitteena on ensinnäkin nostaa omaa sijoitusta maailmantilastossa niin, että se löytyy viidenkymmenen parhaan joukosta.

– Sillä sijoituksella pääsee jo valitsemaan turnaukset, joihin osallistuu. Tavoitteena on kehittyä niin, että voin osallistua PGA-Tourin osakilpailuihin, Välimäki luonnehtii.

Se iso kokonaistavoite on määritelty jo ajat sitten.

– Tavoitteena on olla tässä lajissa maailman paras.