Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves täyttää keväällä 90 vuotta – Jääkiekkomuseo huomioi näyttelyllä

Vuonna 1931 perustettu Ilves täyttää tänä keväänä 90 vuotta. Suomen Jääkiekkomuseo haluaa onnitella seuraa vaihtuvalla näyttelyllä, joka avautuu tiistaina. Huomion kohteeksi näyttelyssä pääsevät niin mies- ja naiskiekon legendat kuin juniorit ja fanitkin.

Monet legendaariset kiekkoilijat ovat pelanneet tupsukorvissa vuosikymmenten varrella. Sellaiset leijonapaidassakin loistaneet tähdet, kuten Kalle Havulinna, Lasse Oksanen, Risto Jalo ja Raimo Helminen ovat olleet Ilveksen miehiä. Naisten joukkueesta esimerkiksi Marianne Ihalainen ja Anne Haanpää eivät enempiä esittelyjä kaipaa. Jääkiekkomuseon perustajajäseniin kuulunut ja pitkään kantavana voimana toiminut Aarne Honkavaarakin oli Ilveksen kasvatteja.

Kosketusnäytöille on kerätty Ilveksen historiaa valaisevia artikkeleita jääkiekkohistorioitsijoilta. Lisäksi näyttelyssä voi pukea tunteensa seuraa kohtaan sanoiksi ja tehdä myös ”rakkauskirjeen Ipalle”. Parhaat kirjeet pääsevät esille näyttelyyn ja museon sosiaalisen median tileille.

Näyttely on esillä kesän alkuun asti Jääkiekkomuseossa museokeskus Vapriikissa.