Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vaihtokauppa: Ilves saa puolustajan Porista, Ilves-puolustaja taas siirtyy Poriin – "Tiemme olisivat eronneet joka tapauksessa"

Ilves ja Ässät ovat sopineet kahta puolustajaa koskevasta pelaajavaihtokaupasta, jossa Niklas Peltomäki, 22, siirtyy Ilvekseen ja Nikolas Matinpalo, 22, Ässiin.

Niklas Peltomäki on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti, joka saavutti Bluesin juniorijoukkueissa C-nuorten Suomen mestaruuden ja B-nuorten SM-hopeaa. Kaudella 2017-2018 A-nuorten SM-liigassa 47 runkosarjaottelussa tehopisteet 8+22=30 iskenyt puolustaja valittiin sarjan tähdistökentälliseen.

Liigassa Peltomäki teki ensiesiintymisensä Ässissä kaudella 2018-2019. Kolmen Liiga-kauden aikana 190-senttinen, 83-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova puolustaja on pelannut yhteensä 99 runkosarjaottelua, joissa hän on merkkauttanut tehopisteet 5+14=19.

– Kiitämme Nikolas Matinpaloa hänen panoksestaan Ilveksessä. Tiemme olisivat eronneet kauden päätteeksi joka tapauksessa. Toivotamme hänelle onnea ja tsemppiä tuleviin haasteisiin, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Urheilujohtajan mukaan vaihdolla haetaan useampiakin vaikutuksia.

– Pelaajavaihdolla haimme puolustuksemme roolitusta paremmin kohdilleen ja halusimme lisätä kilpailua peliajasta ilman kulujen lisäämistä. Niklas Peltomäki liittyy maanantaina joukkueeseemme motivoituneena. Uskomme, että tämä vaihtokauppa auttaa joukkuettamme loppukauden ajan, Koskela arvioi.