Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Tampereelle perustettava teatterimuseo – "Toteutuminen tekisi kunniaa kaupunkimme mainetta rakentaneille teatterisukupolville ja maineellemme teatteripääkaupunkina"

Tampereelle halutaan perustaa digitaalinen teatterimuseo. Kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) jätti asiasta valtuustoaloitteen tänään. Aloitteen on allekirjoittanut suurin osa kaupunginvaltuutetuista.

Museotoiminnan käynnistämiseksi on perustettu Tampereen Teatterimuseoyhdistys. Tavoitteena ei ole fyysistä museorakennusta vaan digitaalinen alusta.

Aloitteen mukaan Tampereen museotoimen apu on välttämätöntä, jotta Vapriikin Teatterikaupunki-näyttelyn sisällöt voidaan siirtää digialustalle. Aloitteen mukaan museotoimen on myös tarjottava pysyvä varastointipaikka yhdistyksen hallussa olevalle kokoelmalle, jonka joukossa on todellisia aarteita. Tampereen museotoimi voisi toimia digialustan ylläpitäjänä ja laajentajana sekä kokoelman museoijana, aloitteessa ehdotetaan.

– Digitaalisen teatterimuseon toteutuminen tekisi kunniaa kaupunkimme mainetta rakentaneille teatterisukupolville ja maineellemme teatteripääkaupunkina. Vahva asema Suomen teatteripääkaupunkina on ansaittu pitkäjänteisellä taiteellisella työllä. On paikallaan tuoda esiin henkilöitä, yhdistyksiä ja eri tahoja, joiden toiminnan ansiosta Tampereen maine Suomen teatteripääkaupunkina on saavutettu, aloitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan museomateriaalin kerääminen on jo pitkällä. Lisäksi aloitteen tavoite on, että jo olemassa oleville lahjoituksille ja esineistölle saadaan museoarkistointi.

Varainkeruu hankkeen tueksi on jo käynnistynyt vapaaehtoisvoimin.

Lue myös: Eläköitynyt teatteriväki asialla: Tampereelle vihdoin teatterimuseo