Tampereen kaupunki yhtiöittämässä keskusvirastotalon – Edessä yli 50 miljoonan remontti ja laajennus

Tampereen keskusvirastotalo eli valkoinen talo on valmistunut 1960-70-luvuilla. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereella suunnitellaan valkoisena talona tunnetun kaupungin keskusvirastotalon yhtiöittämistä.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee huomenna KKOy Tampereen Virastotalon perustamista, jolloin muodostettaisiin keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö.

Nykyiseen keskusvirastotaloon on suunniteltu perusparannusta ja laajennuksen rakentamista, johon sijoitettaisiin myös Frenckellissä olevat kaupungin toimitilat. Frenkellin myyntiprosessi on käynnistetty jo keväällä 2019.

Uusissa tiloissa kaupungin henkilöstön työtilojen tilankäyttö tehostuu, kaikille työntekijöille ei varata nimettyä työpistettä, työn tekemistä ja palveluprosesseja uudistetaan sekä ravintola, kokouskeskus ja kaupunkilaisille avoimet tilat sijoitetaan katutasoon.

– Keskusvirastotalon rahoitusvaihtoehtoja valmisteltaessa parhaimmaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut Tampereen kaupungin perustaman keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön muodostaminen. Kiinteistöosakeyhtiömallin etuna on hankkeen erilaisten tulevaisuuden vaihtoehtojen mahdollistaminen ja kehittäminen joustavasti paitsi hankkeen jatkovaiheissa, myös tilanteessa, jossa kaikkia tiloja ei tarvita kaupungin omassa käytössä. Ainakin alkuun kaupunki omistaa yhtiön kaikki osakkeet, perustellaan päätösesityksessä.

Kaupungin on tarkoitus sijoittaa perustettavan yhtiön omaan pääomaan 13,0 miljoonaa euroa luovuttamalla apporttina nykyisen virastotalon. Apportista aiheutuu yhtiölle 520 000 euron suuruinen varainsiirtovero.

Uudisosan rakentaminen ja nykyisen virastotalon peruskorjaus, yhteensä arviolta 53,6 miljoonaa euroa, rahoitetaan kaupungin takaamalla ja myöhemmin kilpailutettavalla pankkilainalla.

Rakennustyöt on tarkoitus tehdä useammassa vaiheessa: ensin rakennetaan laajennus ja sitten perusparannus. Kokonaisuuden pitäisi valmistua alkuvuodesta 2025.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut