Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen Sammon koulun laajennuksen ja uuden päiväkodin rakentaminen on käynnistynyt – "Hienoin vaihe tulee olemaan se, kun rakennuksen julkisivu rakentuu"

Tampereen Sammon koulun laajennuksen ja uuden päiväkodin rakentaminen Kaupinkatu 29:n tontille on käynnistynyt maanrakennustöillä. Hanke tulee kestämään kaksi vuotta ja oppilaat pääsevät uusiin tiloihin kevätlukukaudella 2023.

Maanrakennustöiden jälkeen vuorossa ovat perustustyöt. Rakennuksen runko kohoaa kevään aikana. Tavoitteena on saada rakennus säältä suojaan ennen seuraavan talven tuloa.

– Hienoin vaihe tulee olemaan se, kun rakennuksen julkisivu rakentuu. Se on arkkitehtonisesti näyttävä, kertoo hankkeen pääurakoitsijaksi valitun kangasalalaisen rakennusliikkeen J. Malmin toimitusjohtaja Mikko Suopanki tiedotteessa.

Julkisivun lisäksi myös piha-alueisiin panostetaan. Kiovanpuiston suuntaan avautuvalla piha-alueella tulee olemaan monipuolisesti ulkoliikunta- ja leikkilaitteita. Sisätiloihin puolestaan rakentuu nykyaikainen, monimuotoinen oppimisympäristö ja katolle tulee merkittävä määrä aurinkopaneeleja.

– Toistaiseksi aurinkopaneelit ovat melko uusi asia julkisissa kohteissa, mutta ne tulevat varmasti lisääntymään lähivuosina, Suopanki toteaa.

Rakentamisen aikana alueella tulee olemaan hetkellisesti poikkeavia liikennejärjestelyitä. Paalutustöiden aikana, arviolta helmikuun puolivälissä, voi esiintyä äänihaittoja sekä tärinää.

Kohteen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy ja kohteen pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehdit von Boehm-Renell Oy. Hankkeen kustannusarvio on 28 000 000 euroa.