Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Patrik Laine vaihtoi maisemaa NHL:ssä – Winnipeg-kapteenilta katuva kannanotto

Viikonlopun suuruutinen jääkiekon maailmasta on se, että hyökkääjä Patrik Laine vaihtoi maisemaa Winnipegistä Columbukseen. Uusi osoite ei ole varsinainen yllätys, sillä Columbuksen urheilujohtajana työskentelee Jarmo Kekäläinen.

Ja sekään ei ole varsinainen yllätys, että Laine on ollut pitkään lähtökuopissa. Laineen sanotaan olleen tyytymätön omaan rooliinsa ja kohteluunsa Winnipegissä: hyökkääjä on iskenyt kaudesta toiseen messeviä pisteitä, mutta siitäkään huolimatta paikkaa joukkueen ykkösketjussa ei ole tahtonut irrota.

Lähtökohtaisesti Columbuksessa rooli on erilainen – mies on rotaatiossa lähtökohtaisesti joukkueen ykköslaituri, jolta odotetaan kovaa tulosta illasta toiseen. Vaatimustaso on sekin raskaasta päästä: päävalmentaja on John Tortorella, jota ei ole tunnettu pehmeistä otteista.

Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeler kommentoi avoimesti Laineen lähtöä Winnipeg Sunin haastattelussa. Hän otti Laineen lähdöstä osan myös omalle kontolleen.

– Jos jotain kadun, niin muutamia turhautumisiani vuosien aikana. Emme varsinaisesti huutaneet toisillemme, mutta olisin varmasti voinut kommunikoida joissain tilanteissa paremmin, Wheeler muotoili oman näkemyksensä.

Laine ei ole ainoa Columbuksen suomalaispelaaja. Joukkueessa pelaa maalivahti Joonas Korpisalo, joka muistetaan Suomesta myös Ilveksen riveistä.

Columbuksen osalta tuloksenteko voi jäädä uupumaan siitä, että joukkueelta puuttuu lähtökohtaisesti kovan luokan ykkössentteri, jollaisen Laine kenties tarvitsisi tehdäkseen riittävästi tehoja. Ykkösvaihtoehto sille tontille on toisen polven NHL-kiekkoilija Max Domi, joka on takavuosien NHL-tappelija Tie Domin poika.

Isä-Domi muistetaan Suomessa Teemu Selänteen ensimmäisenä suojelijana – nimenomaan Winnipeg Jetsin riveissä.