Uros Livestä tulee Leijonien luola – Lipunmyynti MM-jääkiekon 2022 peleihin käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa – "Lippuihin tulee laaja hintahaitari"

Jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö Uros Live -areena avataan joulukuussa 2021. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Leijonat eli jääkiekon Suomen miesten A-maajoukkue pelaa kaikki kevään 2022 MM-kotikisojen ottelunsa (7 alkulohkopeliä ja mahdolliset pudotuspelit) Tampereen Uros Live -areenalla. Suomen Jääkiekkoliitto kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan torstaina.

Uutinen ei ollut yllättävä, sillä Tampere on kisojen pääisäntäkaupunki.

– Tamperelaisena saa olla todella ylpeä, että kaupunkimme on maajoukkueemme kotisatama kisojen ajan, Uros Liven toimitusjohtaja Marko Hurme kommentoi Leijonien pelaamista areenassa.

Suomessa on pelattu jääkiekon miesten MM-kilpailuja kahdeksan kertaa. Kolme kertaa kisat on saatu järjestää upouudella areenalla (Tampere 1965, Turku 1991 ja Helsinki 1997).

Neljäs kerta toteutuu ensi vuonna Tampereella Uros Livessä. Uunituoreen areenan upeus nostattanee MM-kisahuuman entisestään huimemmaksi, mutta siivittää myös kotimaisen jääkiekkoinnostuksen lentoon tulevina vuosina.

– Uuden huippuareenan käyttöönotto on ennenkin tuonut liigakiekkoon, maajoukkuetoimintaan ja yleisesti suomalaiseen jääkiekkoon uutta buustia noin kolmeksi vuodeksi, Marko Hurme sanoo ja kertoo esimerkin Uros Liven kiinnostavuudesta reilusti Pirkanmaan ulkopuolella.

Tamperelaisena saa olla todella ylpeä, että kaupunkimme on maajoukkueemme kotisatama kisojen ajan.

– Kun järjestimme Tampere-päivänä avoimen kiertokävelyn areenalla, oli pisimmän matkan tilaisuuteen kulkenut tullut Rovaniemeltä saakka.

Suomen alkulohkon kaikkien otteluiden lisäksi Tampereella pelataan kaksi puolivälierää, välierät sekä finaali- ja pronssiottelut. Muut pelit ovat Helsingin Hartwall Areenalla.

Tampere saa televisiointien puolelta jättimäistä julkisuutta, sillä esimerkiksi jääkiekon miesten MM-kisoilla oli vuonna 2019 yhteenlaskettuna yli 1,6 miljardia katsojaa.

Suomen Jääkiekkoliitto odottaa kisakatsomoihin yhteensä puoli miljoonaa katsojaa. Vip-pakettien myynti kisoihin on jo käynnistynyt ja tavalliset pääsyliput tulevat myyntiin elo-syyskuun taitteessa, kun virallinen otteluohjelma on valmis.

– Lippuihin tulee laaja hintahaitari. Käytössä on useita ottelu- ja katsomokategorioita. Haluamme lippujen hinnoittelulla varmistaa sen, että MM-ottelutapahtuma on mahdollisimman monen kiekkofanin saavutettavissa, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.

Yhtä Tampereen vip-paikkaa isännöi kiekkolegenda Timo Jutila. Captain ´s VIP rakennetaan Uros Liven läheisyyteen.

MM-kisaorganisaatio aloittaa vapaaehtoistyöntekijöiden etsimisen huhtikuussa. Heitä tarvitaan yli tuhat.

– Meillä on jo olemassa paljon kokeneita vapaaehtoisihmisiä, mutta tarvitsemme uusiakin, Hietanen toteaa.

Tampereen Uros Live valmistuu joulukuussa 2021. Areenan tunnelman luomisen kannalta merkittävässä roolissa olevan mediakuution sekä muun muassa äänentoistoon, väreihin ja valoihin liittyvien hankintojen kohdalla areena on sopimuksentekovaiheessa.

– Kilpailutukset ovat päättyneet ja teemme parhaillaan sopimuksia. Tärkeää on, että eri osa-alueiden huipputeknologiat ovat yhteensopivia. Sen asian varmistaminen vie vielä aikaa, toimitusjohtaja Hurme kertoo.

Jääkiekon miesten MM-kisat 2022

Kisat järjestetään 13.−29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä.

Kisoissa pelaa 16 joukkuetta.

Otteluita pelataan kaikkiaan 64 kappaletta, kullakin joukkueella on seitsemän alkusarjaottelua.

Neljännesfinaalit pelataan Tampereella ja Helsingissä.

Semifinaalit sekä finaali- ja pronssiottelut järjestetään Tampereella.

Leijonat pelaa ottelunsa Tampereella.

Suomen aiemmat MM-kisat: 1965 Tampere, 1974 Helsinki, 1982 Tampere ja Helsinki, 1991 Helsinki, Tampere ja Turku, 1997 Helsinki, Tampere ja Turku, 2003 Helsinki, Tampere ja Turku, 2012 Helsinki ja Tukholma ja 2013 Tukholma ja Helsinki.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut