Koskitalon Roosterista jäi vain muistot – "Keskustelut tulevaisuudesta ovat vielä kesken..."

Yöelämä: Kiinteistön uudeksi vuokralaiseksi tulee Kaijakan taustayhtiö. Tiedossa on ravintola, jonka konseptia ei ole vielä lopullisesti lukittu.

Vahvasti rokkihenkisen ravintola Jack the Roosterin taru Tampereen Koskitalossa on päättynyt. Ravintolan vuokrasopimus päättyy 30. huhtikuuta, mutta sitä hallinnoiva NoHo Partners päätti lopettaa toiminnan jo nyt.

– Keskustelut ravintolan ja keikkojen tulevaisuudesta ovat vielä kesken, kommentoi NoHon liiketoimintajohtaja Paul Meli.

Nyt puhuu SKA-ravintoloiden pomo Jack the Roosterin kiinteistön tulevista visioista – "Ei muistuta Kaijakkaa eikä Roosteria"

"Nimittäin siellä oli alushousut kehystettynä..." – Näin rock-muusikot muistelevat tamperelaisen Jack the Roosterin mennyttä vuosikymmentä

Koskitalon Roosterista jäi vain muistot – "Keskustelut tulevaisuudesta ovat vielä kesken..."

Kiinteistössä aloittaa virallisesti toukokuun 1. päivästä lähtien ravintola, jonka taustalta löytyy Ravintola Kaijakan taustayhtiö SKA-Ravintolat.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Sirviö sanoo, että uusi tulokas ei tule olemaan kopio sen paremmin Kaijakasta kuin Jack the Roosteristakaan. Sirviö sanoo, että itseasiassa yhtiölle itselleenkään ei ole vielä täysin selvillä se mitä kiinteistöön lopulta oikein tulee.

– Tulossa on sillä tavalla uudenlainen konsepti. Neuvottelut ja hienosäädöt ovat vielä itseasiassa hiukan vaiheessa, enkä välttämättä osaisi vielä siitä syystä tarkkaa luonnehdintaa antaakaan, Sirviö selvittää.

Vuonna 2009 perustetun ravintolan kohtalo on herättänyt paljon keskustelua. Rooster henkilöityi vahvasti monitoimimies Louie Son persoonaan ja miehen esiintyjä- ja bändikontakteihin. Reilusti yli tuhannesta keikasta riittää myös paljon muistoja.

Roosterista on pelkkiä hyviä muistoja.

– Ravintolassa oli kehystettyjä kuvia artisteista, jotka olivat siellä esiintyneet. Yhtäkkiä kitaristimme bongasi kehyksistä suomalaisille tutun iskelmäartistin alusvaatteet. Se meinasi olla tekemätön paikka, ja kaveri yritti niitä tuloksetta ostaakin, muistelee Serpico-yhtyeen rumpali Jani Järvelin.

Ylipäätään mahdollisuus esiintyä paikassa merkitsi muusikoille paljon.

– Omaa musiikkia esittävälle yhtyeelle Roosterin viikonloppukeikka oli näytön paikka, joka onnistuessaan toi olon, että on saavuttanut jotain, luonnehtii Kormus-yhtyeen Kari Luomaharju.

Esiintyjille oli tarjolla myös ammattitason äänitekniikka, jota hoiteli sanavalmis Mika Tyni.

– V****ileva mutta välittävä kaveri toi hyvää tekemisen meininkiä toimintaan, kiitos siitä, sanoo Blackstar Halo- ja Kuona-yhtyeistä tuttu Timo Eskelinen.

Pikkubändit saivat myös vaivanpalkkaa, mikä ei aina ole itsestäänselvä asia.

– Pienehkön liksan lisäksi 18 isoa tuoppia per yhtye ja ruokatarjoilut, muistelee Mies Heijala.

Jack the Rooster

Perustettiin toukokuussa 2009 Tampereella.

Koskitalossa sijainnut ravintola sai nopeasti oman käyttäjäkuntansa rock-henkisten keikkojen ja rouheaksi luonnehditun ruokalistan ansiosta.

Ravintola ilmoitti toiminnan loppumisesta tammikuussa 2021. Vuokrasopimus päättyy virallisesti 30. huhtikuuta kuluvaa vuotta.

Koskitalon tilaan uudeksi vuokralaiseksi tulee Kaijakan taustalta löytyvä SKA-Ravintolat. Uusi ravintola ei tule muistuttamaan konseptiltaan Kaijakkaa eikä sen paremmin Roosteriakaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut