Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Tamperelaismies käänsi valvontakameran osoittamaan parvekkeeltaan naisen pihamaalle ja soitteli tälle päivittäin – miehen motiivina oli se, että koiran haukkuminen loppuisi

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt tapausta, jossa aluesyyttäjä Tanja Heinonen vaatii tamperelaiselle miehelle sakkorangaistusta viestintärauhan rikkomisesta ja salakatselusta. Salakatselulle vaihtoehtoinen syytenimike on kotirauhan rikkominen.

Mies on loppuvuoden 2019 aikana soittanut naiselle useita kertoja, käytännössä päivittäin ilman varsinaista asiaa. Useat soitoista ovat ajoittuneet yölliseen aikaan. Mies on myöntänyt menetelleensä kuvatulla tavalla, mutta kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Mies esitti teoilleen esitutkinnassa syynkin: hänen mukaansa soitoissa oli kyse siitä, että koira haukkuu ulkona ja se häiritsee miestä. Joissain puheluissa mies on sanonut jotain, joissain ei mitään.

Salakatselu tai vaihtoehtoisena syytteenä kotirauhan rikkominen liittyy siihen, että mies on syytteen mukaan asentanut valvontakameran parvekkeelleen siten, että se on osoittanut suoraan naisen pihamaalle eli yksityisyydensuojan piiriin. Miehen mukaan kyseessä ei ole ollut oikeasta valvontakamerasta, vaan kyseessä on ollut hämäys: mies sanoo, että on laittanut parvekkeelleen vain valvontakameran kuoret uskottelemaan naiselle, että parvekkeella olisi aito valvontakamera.

Ratkaisun taustalla on jälleen ärsyyntyminen koiran haukkumisesta, jonka mies on ajatellut loppuvan tai ainakin vähenevän tällä tavoin.