"Nimittäin siellä oli alushousut kehystettynä..." – Näin rock-muusikot muistelevat tamperelaisen Jack the Roosterin mennyttä vuosikymmentä

Tampereen Koskitalossa sijainneessa Jack the Roosterissa ehdittiin vuosikymmenen aikana järjestää helposti tuhansia keikkoja. Niistä on jäänyt soittajille myös monenlaisia muistoja, kuten tästä Tamperelaisen kokoamasta koosteesta käy ilmi.

– Meidän kitaristilla oli aina tapana tsiigailla Jack the Roosterin käytävällä olleita kehystettyjä kuvia artisteista jotka siellä oli käynyt esiintymässä, ja kun joku kerta se meni taas kyyläämään niitä niin naamasta näki että nyt löyty jotain elämääkin mahtavampaa, nimittäin siellä oli (tunnetun suomalaisen iskelmäartistin) alushousut kehystettynä.

– Kitaristihan meni niistä täysin sekaisin. Siitä eteenpäin kun Roosterissa oltiin keikalla tai muuten vaan bissellä niin ne oli pakko käydä aina tsekkaamassa. Yrittihän se niitä aika tujussa laitamyötäisessä joskus ostaakin, mutta henkilökunta ei tälle idealle lämmennyt, muistelee Serpico-yhtyeen rumpali Jani Järvelin.

Nyt puhuu SKA-ravintoloiden pomo Jack the Roosterin kiinteistön tulevista visioista – "Ei muistuta Kaijakkaa eikä Roosteria"

Jack the Roosterin vanha toimitila saa uuden vuokralaisen Kaijakan omistavasta yhtiöstä – "Niin voi kirjoittaa että neuvottelut sujuivat hyvin"

Jack The Rooster lopetti toimintansa – "Haluamme kiittää asiakkaitamme kuluneista vuosista"

Juhlahenki oli paikan toiminnassa luontevasti läsnä.

– Roosterin backstagella koettiin huuruisia ja ikimuistoisia hetkiä ja naurettiin paljon. Omat keikkani olivat pääasiassa aina perjantaisin ja lauantaisin ja johtuneesta syystä väkeä oli aina hyvin liikkeellä ja messissä ja oli myös selvää että soitetun keikan jälkeen olisimme tervetulleita soittamaan aina seuraavankin kerran, muistelee useammasta bändistä tuttu Jari Taunimaa.

Kompaktin kokoinen keikkapaikka aiheutti kesäaikaan myös kirjaimellisesti hikisiä tuntemuksia.

– Olipa juurikin Tammerfest -lauantai 2016, kun vedettiin varmasti hikisin keikka ikinä. Tämä siis heinäkuussa ja ulkona ainakin 20 astetta lämmintä. Tähän yhtälöön kun lisätään aivan täyteen ammuttu Rooster ja yli tunnin mittainen setti Guns ’n’ Rosesin musiikkia, niin lopputuloksen voi varmasti hyvin kuvitella, muistelee rumpali Simo Stenman.

Sunnuntaiöisin Roosterissa järjestettiin jameja, jotka olivat sosiaalisina tilaisuuksina erittäin arvokkaiksi koettuja. Tasa-arvoisuus soitettavan musiikin kanssa oli näinä iltoina kokonaisvaltaisen konkreettista laatua.

– Jameissa nuorille soittajille tarjoutui mahdollisuus nousta lavalle tunnettujen ja kokeneempien muusikoiden kanssa ja sai kokea olevansa samalla viivalla. Lavalle otettiin kaikki halukkaat eikä kyselty kuinka hyvin osasi soittaa tai laulaa. Käskettiin vain antaa palaa, muistelee Kormus-yhtyeen rumpali Kari Luomaharju.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut