Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cheekin taustalta tuttu Ilta osallistuu UMK-finaaliin balladilla – "Toivon, että kappale voi luoda turvaa"

Vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailun seitsemäs finalistikappale, Iltan Kelle mä soitan, on julkaistu suoratoistopalveluissa. Iltan ääntä on kuultu aiemminkin, sillä naisen ääni on tuttu Cheekin Sillat-kappaleen kertosäkeestä.

Kelle mä soitan kertoo yksinäisyydestä. Kappaleessa kuvaillaan hyvin konkreettisesti sitä, kun yksinäisyys iskee ja miltä se tuntuu.

– Ihminen saattaa olla keskellä ihmisjoukkoa ja silti tuntea itsensä todella yksinäiseksi. Se on yksi vaikeimmista tunteista, koska meidät on luotu yhteyteen toistemme kanssa. Toivon, että kappale voi tuoda turvaa tai tukea sinne missä kukin tätä kuuntelee, yhdessä tai yksin. Vaikka biisissä ei sanota suoraan, että sä selviät, niin silti se voi tuoda silti kuulijalle tunteen, ettei hän ole yksin tän asian kanssa, Ilta kertoo.

Finaaliraati vakuuttui kappaleen tunnelmasta.

– Hän on yksi upeaäänisimmistä nuorista suomalaisista laulajista, ja hän on hurmannut yleisön niin soundillaan kuin persoonallaan. Kappaleen teema, yksinäisyys, on äärimmäisen tärkeä ja ajankohtainen. Kelle mä soitan on yksi UMK-historian koskettavimmista balladeista.

– Iltan ura on ollut lupaavassa nousussa, johon nyt Suomen isoimman musiikkishow’n finaalin lisäksi ovat kuuluneet muun muassa Cheekin jättikonsertti ja oma debyyttialbumi. Kaunis ääni, piano, jousiorkesteri ja koskettava tarina ovat aina vahva yhdistelmä ja tässä biisissä ne ovat kaikki todella kohdillaan, raati perustelee.