Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keskustan pormestariehdokas ilahtui Lylyn ehdokkuudesta – "Ei ole toiminut sosialidemokraattina, vaan ammattijohtajana"

Keskustan pormestariehdokas, kansanedustaja Jouni Ovaska kertoo tiedotteessaan olevansa tyytyväinen, että Tampereen nykyinen pormestari Lauri Lyly (sd.) ilmoitti pyrkivänsä jatkokaudelle.

Ovaska kiittää Lylyä "hyvästä yhteistyöstä, johon lähes kaikki puolueet ovat sitoutuneet". Niin sanottu pormestarikoalitio on toiminut Ovaskan mukaan puoluerajat ylittäen.

– Pormestarina Lyly ei ole toiminut sosialidemokraattina, vaan ammattijohtajana. Siksi todella toivon, että hän olisi myös SDP:n ehdokas, Ovaska toteaa.

– Tosin olen huolissani tulevista vaaleista. Pääministeri Sanna Marinin kansansuosion myötä vaalitulos saattaa viedä Tampereen kaupungin vielä enemmän vasemmalle. Nyt valtuustossa enemmistönä ovat vasemmistopuolueet, joihin katson lukeutuvan myös vihreät. Jos määrä tästä vielä kasvaa, saattaa uhkana olla ylimielisyys. Siihen Tampereella ei mielestäni ole varaa. Asioita viedään eteenpäin vain yhteistyöllä eikä sanelemalla.

Ovaskan mukaan perussuomalaiset on politiikallaan ajanut itsensä Tampereella nurkkaan. Yhteistyö heidän kanssaan on Ovaskan mukaan vaikeaa, koska yhdessä sovitusta ei aina pidetä kiinni ja valtuustossa he lähtevät pelaamaan omaa peliänsä.

– Siksi keskustan ja esimerkiksi kokoomuksen on pärjättävä vaaleissa hyvin, jotta keskituloisten, yrittäjin ja tasapainoisen kuntatalouden puolustajien ääni kuuluu entistä paremmin. Koronan jäljiltä kaupunki tarvitsee kauaskantoista talouspolitiikkaa.