Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere tukee teattereita ja muita kulttuuritoimijoita liki 15 miljoonalla – suurin avustus Tampere-talolle

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta myönsi vuosittaiset kumppanuusavustukset kulttuurin toimijoille kokouksessaan 21. tammikuuta. Avustuksia myönnettiin yhteensä 14,73 miljoonaa euroa.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päättää vuosittain kumppanuusavustuksista, joita myönnetään kaupungin keskeisille yhteistyökumppaneille. Kaupunki sitoutuu kumppanuusavustuksilla pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja neuvottelevaan avustamiseen. Avustustoiminnassa otetaan huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset.

Suurin yksittäinen avustus, noin 6,6 miljoonaa euroa, myönnettiin Tampere-talolle. Avustus kohdentuu kulttuuritoimintaan, Tampereen Oopperaan sekä tilakustannusten osittaiseen kattamiseen. Toiminta-avustus vuonna 2021 on 879 000 euroa, Tampereen Oopperan avustus 194 000 euroa ja tilakustannusten avustus 5,6 miljoonaa euroa.

Tampereen konservatoriolle myönnettiin avustusta 740 000 euroa. Tampereen konservatorio järjestää musiikki- ja tanssialojen laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta, niihin liittyvää varhaiskasvatusta sekä muusikon, musiikkiteknologin ja tanssijan tutkintoihin johtavaa ammatillista peruskoulutusta.

Pirkanmaan musiikkiopistolle myönnettiin avustusta 260 000 euroa. Pirkanmaan musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta klassisella ja rytmimusiikkilinjalla. Lisäksi opistolla on varhaisiän musiikkikasvatusta ja avoin linja. Opisto toimii kaupungin osoittamissa tiloissa Eteläpuistossa. Tilakustannusten avustus on 297 418 euroa.

Tampereen Teatterille myönnettiin toiminta-avustusta 2,1 miljoonaa euroa. Frenckell-näyttämöstä aiheutuviin tilakustannuksiin kohdistetaan 156 156 euroa.

Tampereen Työväen Teatterin avustus on 2,1 miljoonaa euroa. Avustukseen sisältyy 229 000 euroa kohdennettuna lastenteatteritoimintaan. Tampereen Työväen Teatterin talosäätiön avustus on 97 500 euroa. Työväenteatterin talosäätiö ylläpitää TTT:n vuonna 1985 valmistunutta päänäyttämöä.

Tampereen Komediateatterin avustus on 250 000 euroa. Ahaa-teatterille myönnettiin 205 000 euron avustus.

Teatteri Mukamaksen avustus on 107 000 euroa toimintaan ja 45 296 euroa tilakustannuksiin. Vuonna 1979 perustettu Teatteri Mukamas tuottaa nukketeatteriesityksiä Pispalassa sijaitsevan kotinäyttämön lisäksi Pirkanmaan kunnissa ja kiertueilla koko maassa.

Tanssiteatteri Mobita/Danscon avustus on 87 000 euroa toimintaan ja 112 562 euroa tilakustannuksiin. Tanssiteatteri MD on yksi Suomen yhdestätoista valtion ja kaupungin säännöllisen tuen piiriin kuuluvasta ammattitanssiteatterista. MD järjestää myös Tanssivirtaa-festivaalin vuosittain.

Teatteri Telakka saa avustusta 50 000 euroa. Teatteri toimii omassa tilassaan Tullin alueella.

Sorin Sirkukselle myönnetään avustusta 130 000 euroa.

Pyynikin Kesäteatterisäätiön avustus on 174 007 euroa. Pyynikin kesäteatterissa esitetään vuosittain yksi näytelmä, lisäksi säätiö jakaa tuloksestaan apurahoja tamperelaisen teatteritaiteen edistämiseksi. Kaupunki myöntää säätiölle kesäteatterin tilat avustuksena. Muuta toiminta-avustusta ei Pyynikin kesäteatterille myönnetä.

Lastenkirjainstituutin avustus on 54 500 euroa toimintaan ja 95 201 euroa tilakustannuksiin. Lastenkirjainstituutti edistää kotimaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta ja tutkimusta.

Taito Pirkanmaalle myönnetään avustusta 191 000 euroa. Taito Pirkanmaan keskeisiä palveluja ovat käsityökurssit, työpajat, käsityön taiteen perusopetusta antava Näpsä-käsityökoulu, näyttelyt, messut, tapahtumat, käsityömateriaalien ja tuotteiden välitys.

Tampere Majaa avustetaan 28 000 eurolla. Tampere Maja on Tampereen ja Tarton ystävyyskaupunkisuhteeseen perustuva yhteistyö- ja kulttuurikeskus Tartossa.

Työväen Museoyhdistyksen avustus on 55 000 euroa Lenin-museon toimintaan ja 653 674 euroa Werstaan tilavuokriin. Työväenmuseo Werstas on työelämän ja sosiaalihistorian valtakunnallinen erikoismuseo, joka toimii Finlaysonin tehdasalueella. Siihen kuuluu kaksi pienempää museokohdetta: Lenin-museo ja Kuurojen museo.

Suomen Teatteriopiston tuen avustus on 24 000 euroa. Suomen Teatteriopiston tuki ry järjestää teatteritaiteen perusopetusta.