Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyssen linjanumerot muuttumassa syksyllä – moni tuttu linja lakkautetaan

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päättää kokouksessaan 27.1. tulevan talviliikenteen (9.8.2021 - 5.6.2022) palvelutason. Loput linjasto2021-reitit otetaan käyttöön 9.8., ja myös ratikkalinjat 1 (Tays, Kaupin kampus- Sorin aukio) ja 3 (Hervantajärvi - Pyynikintori) aloittavat tuolloin liikennöinnin. Ratikkalinja 3 liikennöi myös kesäkaudella osana avointa koeliikennettä.

Reittimuutosten ohella näkyvä muutos asiakkaille on linjanumeroinnin uudistaminen. Ratkaisuun päädyttiin, jotta linjastokonaisuudesta muodostuu asiakkaille helppo ja looginen. Oman linjan numero voi siis muuttua, vaikka itse reitissä ei olisi muutoksia aiempaan verrattuna.

Uusi linjastonumerointi perustuu siihen, että tiheästi liikennöitävät niin sanotut runkolinjat ovat 1-9, sen jälkeen linjat 11-29 liikennöintitiheyden mukaan alenevassa järjestyksessä, linjat 30-39 ovat täydentäviä tai poikittaisia yhteyksiä, ja seudun kymppisarjat ovat 40 Kangasala, 50 Lempäälä ja Vesilahti, 60 Valkeakoski, 70 Nokia, 80 Ylöjärvi ja 90 Teisko sekä Orivesi.

Nyt lautakunnassa tehtävän päätöksen jälkeen linjoille tehdään aikataulut, jotka julkaistaan keväällä. Aikatauluista kerätään asiakkailta palautetta, joka otetaan huomioon aikataulujen viimeistelyssä ennen käyttöönottoa. Näin pyritään yhdessä asiakkaiden kanssa varmistamaan, että uudesta linjastosta aikatauluineen tulee mahdollisimman toimiva kokonaisuus.

Linjakarttaa voi tarkastella Remix-sovelluksen kautta.