Tamperelaismiehen piti lähteä veljensä kanssa Helsinkiin – Sitten vastapäisen talon eteen ilmaantui vahvasti päihtyneenä ajanut moottoripyöräilijä

Pirkanmaan käräjäoikeus on kuluneen viikon aikana käsitellyt laajaa syytekokonaisuutta, johon liittyy useampia päihteisiin kytkeytyviä rikoksia, varkauksia sekä muita vastaavia rikoksia.

Syytteessä pahoinpitelystä asianomistajana on Tampereella asunut ja asuva mies, joka oli lähdössä kesäkuussa 2019 veljensä kanssa Helsinkiin. Oli sovittu, että veli tulee hakemaan hänet tamperelaiselta asuntoalueelta.

Veljeä odotellessa tilanne oli muuttunut äkisti. Mies oli havainnut, että vastapäisen kerrostalon edessä liikkuu moottoripyöräilijä, joka käskyttää kulkupeliään varsin erikoisesti. Pyöräilijä kaasutti kulkuneuvoa voimakkaasti. Mies oli yrittänyt näyttää tälle kädellä, että ei ajaisi jalkakäytävillä, sillä liikkeellä oli paljon lapsia.

Äkkiä tilanne muuttui vaaralliseksi. Kuljettaja oli jälleen kaasuttanut montaa kertaa voimakkaasti ja hän oli miettinyt mitä nyt mahtaa tapahtua. Sitten kuljettaja oli nostanut kytkimen ylös ja tullut miestä päin pitkin jalankulkuväylää.

Tilanteessa oli käynyt hyvä tuuri: pyörä ei ollut osunut kohtisuoraan mieheen. Törmäyksen voima oli sellainen, että mies oli saanut kämmenet ottamaan vastaan kaatuessaan maahan. Miehellä oli tullut kiire nousta ylös maasta: hänellä oli pelko, että pyöräilijä ajaisi häntä päin uudestaan.

Miehen vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa. Poliisi kertoi pyöräilijän olevan etsintäkuulutettu, ja moottoripyörän varastettu.

Moottoripyörän kuljettajalle, 1970-luvulla syntyneelle tamperelaismiehelle tuomittiin yhteensä viidestätoista eri rikoksesta kahdeksan kuukauden mittainen ehdoton vankeusrangaistus. Kokonaisuus sisältää useampia ajoneuvorikkomuksia, huumausainerikoksia sekä varkauksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut